Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 50 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Prilog tekstu: Oficirski bal, Niš

Prilog tekstu: Oficirski bal, Niš 12 Mar 2016 22:28 #1925

  • st.vodnik
  • st.vodnik's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior
  • Posts: 64
  • Thank you received: 71
  • Karma: 7
Za svaku pohvalu je odluka generala Simovića da organizuje OFICIRSKI BAL u Nišu.
Oficiri u svakoj vojsci su posebne, vanserijske ličnosti, rigorozno selektovani za poziv oficira, strogim programima školovani i izgrađivani u svakom smislu, osposobljeni za specifične zadatke i u principu se od istih očekuje da nepogrešivo upravljaju kritičnim i kriznim situacijama svih vrsta i intenziteta.
Posebna osobina koja se njeguje i izgrađuje kod oficira je LIDERSTVO.

LIDERSTVO OFICIRA
Ovakve promocije su uvek u funkciji jačanja liderske funkcije oficira.
Završene vojne akademije sa osmišljenim planom i programom studija proizvode najbolje menađere i stručnjake za upravljanje sistemima baš zbog izgrađene LIDERSKE OSOBINE.
Ovo je jedna scenografija, dobro urađena, uvežbana i odrađena gde student akademije ili oficir izvodi koreografiju sa jednom damom koja mu služi kao ukras. Svršeni diplomci vojnih akademija sa dobrim programima su ustvari najskuplji rukovodioci menađmenta u kompanijama baš zbog te izražene i izgrađene liderske pozicije.
Poznato je, da je na vojnoj akademiji USA “United States Military Academy at West Point” , profesor EKONOMETRIJE je Damodar Gujarati, Indoamerikanac, prva violina za Ekonometriju u svetu, od koga smo svi učili Ekonometriju. Pazite na vojnoj akademiji najvažnija je ustvari Ekonometrija.
U Uslovima internatskog života, zdravog fizičkog i duševnog razvoja, u uslovima okrutne discipline i subordinacije, razvija se ličnost koja je izvrstan lider , osposobljen da UPRAVLJA konfliktnim situacijama. Na toj vojnoj akademiji student recimo III godine apsolutno ne komunicira sa studentima nižih godina, isti se propisno pozdravljaju, nema druženja, omalovažavanja i razvijanja tih nesubordinacijskih osobina. Za njih se priređuju ovakvi balovi, otmena druženja, posete klubovima sa lepim ženama i sl.
Kada eventualno kasnije takav oficir postane rukovodilac nekog velikog sistema, u tom sistemu vlada skoro identična disciplina ka u vojnoj jedinici, recimo na vojnom brodu. Imao sam prilike da se u to uverim. Nema šetnji po kancelarijama, lenstvovanja, tračarenja, brbljanja, neaktivnosti i nerada, nema izostanka očekivanih efekata. Zaposleni su snabdeveni sa ID TAG-ovima, postoje kontrole pristupa u prostorije, tačno se zna gde može ulaziti koji zaposleni, održavaju se video sastanci, zadaci se primaju el.poštom, izveštavanje takođe. Znaći sistem ekonomski i organizaciono optimizovan a rukovodilac izvrsni lider. Ovo se identično odnosi na Javni i Privatni sektor, nema razlike.
Drago mi je što je kod naših mladih oficira bar pobuđena ova iluzija da su oni ipak vanserijske ličnosti a da su programi naših vojnih akademija i studiranje na istim ciljani na razvijenje osobine liderstva, nisam uveren.
Sve dok diploma DŽon Nezbit (nekada Megatrend) otvara gvozdena vrata (znamo šta to znaći) nema suštinskog napretka srpskog društva. Bazično obrazovanje i svekolika priprema za poslovni (profesionalni) život je možda i najteži deo života ali tada smo bili u najboljoj snazi da to sve savladamo. Toma Prvi Preučeni pribavio diplomu u sedmoj deceniji života, svi se smeškaju, pogotovo stvarno obrazovani ljudi i vidi se šta je rezultat: Javno odbijaju da se pozdrave sa istim bez obzira što se "nekako" instalirao na mesto gde se nalazi. NJemu svejedno, ne smeta mu, lepo mu je, uživa u privilegijama i to je to
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.100 seconds
Powered by Kunena Forum ::