Најновији чланци  

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 21 guests and no members online

   

СЕРГЕЈ БАБУРИН: Београд у случају Косова да слиједи примјер Кине и Тајвана

22.12.2019.
 
 

фото: З. Шапоњић

Предсједник Руског општенародног савеза Сергеј Бабурин изјавио је да Србија, када је ријеч о Косову и Метохији, треба да слиједи примјер Кине, којој су 1949. године одвојили Тајван и тражено је да то призна, али ни једна власт у Пекингу до данас на то није пристала.

– Не побјеђује јачи, већ онај ко иде до краја. Ако би се Србија одрекла Косова, то не би спријечило непријатеље српског народа да отворе нове кризе – Војводину или Санџак, јер никоме не треба чврсти мир на Балкану, а лакше је управљати народима који су у конфликту – оцијенио је Бабурин.

Бабурин је нагласио да Србија и Русија заједничким дјеловањем могу да зауставе урушавање људскости и заштите духовне и људске вриједности човјечанства.

– Традиција источнохришћанске цивилизације може да заустави урушавање људскости код човјека. Зато наше државе имају највећу одговорност у заштити духовних вриједности – рекао је Бабурин за Политику.

Бабурин каже да Србија пред собом има важну мисију, јер због своје православне традиције, која подразумјева и очување вриједности породице, представља својевремену европску тврђаву.

Он истиче да се сједињењем са Русијом може произвести синергични ефекат источнохришћанске цивилизације, додајући да постоје разне врсте уједињења, те да је за Русију у овом тренутку најважније што Србија није постала њен непријатељ.

– Русија сада заузима значајну позицију у региону у којем постоји баланс интереса Истока и Запада, а тај баланс ће бити већи, ако, за почетак, Србија, Русија, Бјелорусија, а можда и Украјина, обнове једиствену источнохришћанску цивилизацију у облику државне структуре – рекао је Бабурин који ту идеју сматра реалном.

Он је подсјетио да је ту идеју први пут поменуо бивши предсједник Србије Слободан Милошевић, али је није прихватио предсједник Русије Борис Јељцин, јер се против тога борио западни лоби којим је руски предсједник био окружен.

СРНА