Фото Влада Србије

Камен темељац за ЈЕФТИНЕ станове за снаге безбедности у Београду (ВИДЕО)

Градња јефтиних станова за припаднике снага безбедност у Београду почела је данас код Лакат кривине у Земуну, а камен темељац је положен у присуству премијерке Ана Брнабић

Градња јефтиних станова за припаднике снага безбедност у Београду почела је данас код Лакат кривине у Земуну, а камен темељац је положен у присуству премијерке Ана Брнабић.

 

 

У Београду ће се градити укупно 1.000 станова, а данас су почели радови на првих 250 станова чија је вредност радова 1,1 милијарду динара.

Рок за завршетак станова је фебруар 2022. године.

Прочитајте још: Први станови за снаге безбедности готови у Врању крајем фебруара

Пројекат је израдио Саобраћајни институт ЦИП, а пројектом управља Грађевинска дирекција Србије.

"Хвала вама и вашим породицама и вашој жртви и шта сте спремни да урадите за Србију и наше грађане", поручила је Бранбић.

Каже да је то још једна нацицн на који држава и влада, заједно са председником Александром Вучићм може да се одужи припадницима снага безбедности.

Борили смо се да имате боље услове за ваш рад и боље плате и захваљујући успеснсо спроведеним мерама финансијске консолдиације повећал смо вам плату између 38 и 40 одсто, рекла је Брнабић.

Почетку радова су присуствовали и министар полиције Небојша Стефановић, потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић, министар одбране Александар Вулин, министар за рад Зоран Ђорђевић, директор БИА Братислав Гашић и градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Иначе, у оквиру Пројекта станоградње за припаднике снага безбедности већ је започета градња станова у шест градова у оквиру 1 А фазе од укупно 1.530 станова.

 

У Нишу 190 станова, у Врању 186 станова, у Краљеву 200, у Крагујевцу 216, у Новом Саду 548 и у Сремској Митровици 190 станова.

Поред тога, започета је изградња још 438 станова у Новом Саду у оквиру И Б фазе.

Први станови за припаднике снага безбедности биће готови у Врању крајем марта, а поред поменутих 186 станова, у том граду треба да буде изграђено још 298 односно укупно 484 стана.

Укупно је у оквиру И Б фазе у припреми изградња око 6.500 станова у Београду, Врању, Краљеву, Крагујевцу и Нишу.

У оквиру тог пројекта (И А и И Б фаза) планирано је да буде изграђено укупно око 8.000 станова.

Цена станова износи максимално 500 евра по квадратном метру.

 

Програм станоградње за припаднике снага безбедности инициран је крајем 2017. кад је одржана конститутивна седница владине Комисије за припрему предлога програма израдње станова за припаднике снага безбедности.

 

Закон о посебним условима за реализацију пројекта изградње станове за припаднике снага безбедности, на основу којег се пројекат реализује, усвојен је у мају 2018. у Народној скупштини.

Поред решавања стамбеног питања великог броја припадника снага безбедности, очекивани ефекат програма је и даљи раст грађевинарства и раст БДП-а, као и ангажовање домаће грађевинске оперативе и коришћење домаћег грађевинског материјала.

ВИДЕО> https://youtu.be/LuB_YN5cIl8

 

https://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE.395.html:852053-Kamen-temeljac-za-JEFTINE-stanove-za-snage-bezbednosti-u-Beogradu-VIDEO