Милорад Колашинац: Председница Владе и министар финансија цинично манипулишу пензионерима

 

 

Лидери смо у региону, само повишице за пензионере нема као да никад нисмо ништа урадили за ову државу

 

 

 

 

Председница Владе Ана Брнабић изјави 1. јула да су у последње две године пензије повећане у просеку од 12,5%, а оне најниже нешто више од 13%.

На такву изјаву реаговало је Удружење војних пензионера Србије тражећи објашњење када и коме су пензије повећане у наведеном износу за последње две године – тј. од децембра 2017. године није повећана пензија никоме нити за једну пару. Удружење војних пензионера није дочекало одговор од председнице владе, али се пре неки дан огласио се министар финансија Синиша Мали са још помпезнијом изјавом да су пензије повећане за последње две године од 5 до 22,5%.

 

Са оваквим шарлатанским изјавама пензионери су се нашли у још већем чуду оправдано сумњајући да су те повишице опет отишле неком другом опет неким сурогат законом о отимању пензије јер према свим евиденцијама о исплатама пензија за наведени период није било никаквих повишица на текућим рачунима пензионера.

 

Лично сам проверио и уверио се да је последња повишица била у децембру 2017. године где решењем директорке фонда ПИО, 01 број 022-4-9870/17 од 28.122017. године, усклађена вредност општег бода износи 772,31 динара од децембра 2017. године. Дакле, од тада до дана данашњег више није било усклађивања нити промене вредности општег бода. Када сам проверио последњу пензију за јул месец, установио сам да ми је исплаћене по вредности бода 772,31 динара по коме се пензије исплаћују од децембра 2017. године.

 

 

Као човек још увек здравог и бистрог ума без сенилности и деменције и јаке логике нисам могао доћи до ваљаног закључка зашто председница и министар омаловажавају пензионере на овакав начин – за здрав разум то је енигма. Па зар нас до јуче на сва уста нису хвалили како смо спасли Србију од њих самих и банкрота – само не знамо од каквог банкрота – и утераше нас пензионере у извор прихода за државни буџет уместо обрнуто!

И тако данас пензионери трпе овакве блудне манипулације убеђујући јавност тобоже да се и о пензионерима води брига. Брига за пензионере је таква да је не дај, Боже, никоме – за ових последњих седам година вредност пензија је опала за 30% и кад на то додамо да су отете пензије по Закону о привременом отимању и начину исплате нема друге него да се закључи да је реч о врхунском цинизму.

 

Лидери смо у региону, само повишице за пензионере нема као да никад нисмо ништа урадили за ову државу! Тако је то кад народ преда власт бахатим и недостојним политичарима.

 

Милорад Колашинац,
пензионер, Београд

https://stanjestvari.com/2019/08/30/manipulacije-penzionerima/

 

ПОВЕЗАНО:

Војни пензионери питају коме су пензије повећане 13 одсто

http://www.appvs.rs/index.php/en/penzije/2421-13