Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 57 guests and no members online

   

Вучић Џаферовићу: Не пристајемо да нам говорите да нема милион Срба западно од Дрине

 
 

Александар Вучић
(фото: З. Шапоњић)

  • „Говоре ли да се Србија меша у унутрашње ствари они исти људи који кажу да је Косово независно, а онда то не може јер немају сагласност Републике Српске? Је ли, Косово је независно? А овамо траже од Србије да ја сваки пут када Милорад Додик или неко други каже да не подржава БиХ, кажем – извините, али ја подржавам?!
  • „Не постоји никаква велика Србија или мала Србија. За вас и за неке од њих би била исувише велика и Србија од Ваљева до Осечине. Ово није такмичење колика је Србија него – ко ће да поштује норме међународног јавног права и ко ће економски да иде брже. У томе може да буде такмичење“

НА ТВРДЊУ Шефика Џаферовића да је долазак врха Републике Српске на консултације са руководством Србије мијешање Београда у унутрашње ствари БиХ – одреаговао је и Александар Вучић.

„Нисам чуо никакву изјаву Џаферовића, али је она на фону уобичајених његових изјава. Изненадио се када је добио одговор у Љубљани и на Брду код Крања. Има њуди који мисле да могу да држе придике свакоме, а да не добију одговор. Ми се трудимо да им не одоварамо, не зато што немамо аргумената, него зато што желимо да имамо најбоље односе са Бошњацима.

Овде ми је Анекс 10, да бисте видели ко говори истину, Џаферовић или ја. Један од потписника је и Милан Милутиновић. Толико о томе да ми нисмо потписница и да као страна немамо право да тражимо извештај. Ми радимо све у складу са међународним нормама, што није случај са Џаферовићем.

Они дођу у Рашку, седну са Угљанином, он пред њима тражи неке специјалне статусе, каже да је Србија нека фашистичка земља и тако даље… То говори Суљо Угљанин. Добро. Тражили су статус као Република Српска, иако ни по једном акту и ни по чему не могу да се пореде. А кад им неко каже: како то хоћете, ви три општине, а тамо је 64+4`. Онда они ћуте и опет је Србија крива.

Престаните да говорите неистине и да тражите непријатеље тамо где га нема!

Ни једну одлуку нисмо доносили везано за БиХ, ја сам саслушао њих, они оно што ми имамо да кажемо.

Ако хоћете да забраните Србији да поштује међународно јавно право, само зато што нећемо да дозволимо да нам кажете да не постоји милион Срба западно од Дрине, ми на то нећемо да пристанемо.

И, не постоји никаква велика Србија или мала Србија. За вас и за неке од њих би била исувише велика и Србија од Ваљева до Осечине. Ово није такмичење колика је Србија него – ко ће да поштује норме међународног јавног права и ко ће економски да иде брже. У томе може да буде такмичење.

Јесу ли то они исти људи који кажу да је Косово независно, а онда то не може јер немају сагласност Републике Српске? Је ли, а Косово је независно? А овамо тражите од Србије да сваки пут када Милорад Додик или неко други каже да не подржава БиХ, јел` ја морам да кажем – извините, али ја подржавам?!

Ја сам то једно милион пута урадио. И себе понижавао и грађане Србије, правдајући се, а никакве потребе за тим правдањем немам.

Тако да, хвала господину Џаферовићу, јер од данас нико му се неће правдати ни за шта.

Ми ћемо да поступамо у складу са међународним законима, поштујући их и поштујући наше комшије и пријатеље Бошњаке, а Џаферовић нека ради шта му воља, а не мислим да ради много доброг за свој народ.

У петак ћу се обратити народу“.

sveosrpskoj.com