Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 35 guests and no members online

   

Велики лом у ДПС-у: Пејановић-Ђуришић оснива нову партију

Милица Пејановић Ђуришић цијепа странку која је и даље владајућа и прави нову: Демократску партију Црне Горе

Једна од кључних личности Демократске партије социјалиста (ДПС) Милица Пејановић Ђуришић, која је међу најближим и најпоузданијим сарадницима Мила Ђукановића, према незваничним, али поузданим информацијама из те партије, оснива нову странку у Црној Гори, чији је „радни“ назив Демократска партија Црне Горе, пише Политика.

 

Добри познаваоци политичких прилика у Црној Гори, прије свега међуљудских односа у ДПС-у, очекивали су овакав потез, јер се, посебно у протеклих неколико година, повећао број незадовољних чланова ове партије. Управо та повећа група незадовољника вјерује да је Пејановићева један од ријетких кадрова који имају „тежину“ да то учине и да је Ђукановић ничим посебно није обавезао. Подсјећају да је Ђукановић њеног супруга Зорана Ђуришића смијенио с мјеста директора црногорског „Монтенегро ерлајнса“, што му Пејановићева никад није опростила.

Било је ту, кажу, и других његових гријеха према њој, још из времена јединственог ДПС-а, кад је „Милица повукла спасоносне потезе из Ђукановића“, који је у то вријеме у Главном одбору имао само четири гласа, да би „разним методама придобијања“ у року од 24 часа обезбиједио већину и на тај начин смијенио и отјерао у опозицију тадашњег лидера Момира Булатовића.

https://www.in4s.net/veliki-lom-u-dps-u-pejanovic-djurisic-osniva-novu-partiju/