Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1086
Juče2212
Ove nedelje7503
Ovog meseca5895
UKUPNO857875

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 25 guests and no members online

   

Почела серијска производња авиона Су-57

Објављено: 29.07.2019.год.

фото: © РИА Новости / Григорий Сысоев

 


Почела је серијска производња мултифункционалног авиона Су-57, наводи се у брошури поводом 80 година постојања "Сухој" дизајнерског бироа.

"Су-57 је мултифункционални ваздухопловни комплекс пете генерације са високим нивоом аутоматиозване опреме, слабом уочљивошћу, великим способностима пресретања и уништавања циљева на земљи. 
Почела је серијска производња, те је потписан дугорочни уговор с Министарством одбране за снабдевање више од 70 авиона", наводи се у публикацији.

Крајем јуна министар индустрије и трговине Денис Мантуров изјавио је новинарима да је Министарство одбране потписало уговор о испоруци 76 летелица.



Раније је председник Владимир Путин, током састанка са шефовима предузећа за одбрану, рекао да је неопходно опремити три авијацијска пука Ваздушно-космичких снага авионима Су-57.


Су-57 је први пут полетео 2010. године. Комбинација високе маневарске способности са могућношћу надзвучног лета, као и модерног комплекса опреме и ниске видљивости, према речима произвођача, обезбеђује супериорност Су-57 у односу на конкуренте.