Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 10 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Трамп обезбедио аутоматску номинацију за председника САД

Трамп обезбедио аутоматску номинацију за председника САД 27 May 2016 09:57 #1947

АП: Трамп обезбедио аутоматску номинацију за председника САД

18:00 26.05.2016.

АГЕНЦИЈА ТВРДИ ДА СУ НА ЊЕГОВУ СТРАНУ СТАЛИ НЕКИ „СУПЕРДЕЛЕГАТИ“
И ДА ВЕЋ ИМА 1.238 ГЛАСОВА

Доналд Трамп

АМЕРИЧКИ милијардер Доналд Трамп освојио је довољан број делегата да би освојио номинацију Републиканске странке за председника САД, објавила је агенција АП на основу пребројавања које су сами извршили.

Трамп, једини преостали претендент у трци за номинацију после одустајања осталих претендената, званично ће бити именован кандидатом Републиканаца на кључној страначкој конвенцији у Кливленду у јулу, наводи АП.

Трамп је, према АП, премашио 1.237 гласова колико је неопходно за номинацију након што је неколико, до сада неопредељених делегата, рекло да ће га подржати на конвенцији.

Према процени америчке агенције, Трамп има 1.238 гласова, а са 303 гласова делегата колико може да добије на изборима у пет савезних држава 7. јуна, он би могао увећа своју победу.

Трамп је у трци за републиканску номинацију иза себе оставио 16 других кандидата и то на начин који често није био пристојан, оцењују медији.

Један од њих је и Стив Хаус, републикански лидер у Колораду, који каже да му се допада то што Трамп има прошлост бизнисмена и да ће бити добро ако успе да исто лидерство покаже и на политичком плану.

Танјуг
Last Edit: 27 May 2016 09:58 by Бранислав.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.100 seconds
Powered by Kunena Forum ::