Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 61 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Ђаци од септембра уче о безбедности

Ђаци од септембра уче о безбедности 26 Jun 2017 11:48 #2111

Ученици четвртог и шестог разреда од 1. септембра имаће једном месечно факултативни предмет на коме ће их полицајци учити како да се заштите не само у саобраћају већ и од дроге, алкохола, различитих видова насиља, трговине људима, али и елементарних непогода.

У београдској Основној школи Вук Караџић дјацима је у присуству министара просвете и унутрашњих послова Младена Шарчевића и Небојше Стефановића одржано кратко предавање о безбедности у саобраћају и гашењу пожара, које ће заједно са још шест тема бити део факултативног предмета чији је циљ безбедност сваког детета.

Шарчевић је изразио задовољство што се сарадња полиције и министарства просвете након уводјења камера наставља новим кораком драгоценим и за ученике и њихове родитеље.

"Дјаци ће учити да препознају опасности на интернету, ризике на које могу наићи од куће до школе не само у саобраћају већ и од оних који младост не доживљавају на прави начин", рекао је Шарчевић.

Према његовим речима, деца су до сада могла да науче о значају школског полицајца, а од септембра ће моћи да уче много више о својој безбедности и опасностима у саобраћају, томе како да се заштите од вршњачког насиља, дроге, алкохола, интернета, технолошких опасности, трговине људима, ванредних ситуација пожара, поплава...

"Морамо се позабавити вршњачким насиљем, када сте ви узрок проблема некоме младјем од вас", рекао је министар просвете.

Стефановић је рекао да ће дјаци четвртог и шестог разреда од септембра кроз факултативни предмет учити о опасностима, изазовима и претњама на које могу наићи и како да им се одупру, како да сачувају своје и животе других.

На тај начин и ваши родитељи ће мање бринути, рекао је Стефановић и додао да ће предавачи бити и пензионисани полицајци који су свој радни век уткали у безбедност друштва.

"Полицајци су ваши другови, они су ту да вас заштите од сваког зла, њима се можете обратити увек када имате неки проблем. Ону су ту да одговоре на сва ваша питања", поручио је министар унутрашњих послова.

Протокол на сарадњи о програму безбедности "Основи безбедности деце" потписали су данас министри просвете и унутрашњих послова Младен Шарчевић и Небојша Стефановић.

Вежба је искоришћена да се прикажу и све врсте униформи које полицајци носе, како би деца лакше препознала коме да се обрате ако им је помоћ потребна, али и гашење пожара водом и ваздушном пеном, што је код њих изазвало огромну радост.

Представници полиције поновили су деци да увек треба да кажу "стоп насиљу и дрогама", да не праве грешке у саобраћају, да приликом преласка улице прво стану па погледају лево, десно и опет лево и да не журе.

Речено им је када возе бицикл да то никада не чине по коловозу, када прелазе улицу да бицикл прегурају преко пешачког прелаза. Такодје, рекли су им да на предњем седишту не смеју да седе пре 12 године, и да увек морају да буду везани, ма где седели.

Извор: Бета
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.079 seconds
Powered by Kunena Forum ::