Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 24 guests and no members online

   

Колико год неко више истражује о контроли ума, то ће сигурније доћи до закључка да већ дуже време постоји координисан сценарио са циљем да од људске врсте створе не-мислеће аутомате.
Већ дуго времена „елита“ покушава да добијe моћ над масама; контрола ума је оркестрирана од стране оних који проучавају људско понашање са циљем да малој групи „елите“ подјарми велике делове популације.

Данас смо ушли у опасну фазу када је контрола ума овладала физичким и научним димензијама и тако прети да постане сталан фактор уколико не постанемо свесни механизама који су на располагању технократским диктатурама који делују на глобалном нивоу.

  • Модерна контрола ума је психолошка и технолошка. Тестови показују да  једноставним објављивањем метода умне контроле, редукујемо ефекте или их чак елиминишемо, барем у делу контроле ума кроз рекламу и пропаганду. Много је теже обрачунати се са физичким интрузијама које војно-индустријски комплекс наставља да развија и побољшава.

Едукација
– Ово је најочигледнији и најподмуклији начин умне контроле. Овај начин је одувек био сан свакога диктатора, да „едукује“ децу коју је природно лако импресионирати, и као такав је кроз историју био најзаступљенији у комунистичким и фашистичким тиранијама. Нико није био више успешан у разоткривању ове врсте методе од Charlotte Iserbyt – свако може почети истраживање на ову тему ако преузмје бесплатну ПДФ књигу под називом: „The Deliberate Dumbing Down of America„ („Намерно затупљивање Америке“) која објашњава улогу глобалних фондација у обликовању будућности с намером да продукује подложне дроне-радилице којим ће управљати потпуно едуковна, свесна елитна класа.

 

Рекламирање и пропаганда
– Edward Bernays је често цитиран изумитељ конзумацијске културе која је дизајнирана да би примарно циљала на људски self-image (или недостатак истога) с циљем да жељу промене у потребу.
Ово је посебно намењено производима као што су цигарете, на пример. Bernays је, такође, приметио у књизи Propaganda издатој 1928., да је „пропаганда извршна рука невидљиве власти.“
Ово се најјасније може видети у модерној полицијској држави и све бројнијим грађанима snitch culture, (како грађани постају очи и уши државе) запаковано у псеудо-патриотска начела Рата против Терора.
Све јача консолидација медија је омогућила да се целе корпоративне структуре споје са владом, која сада користи концепт: propaganda placement (убацивања пропаганде). Медији: штампа, филмови, телевизија и кабловске вести сада могу радити неприметно у интеграцији потпуних порука које се чине као део истине јер долазе из бројних извора, симулатно. Када неко постане подешен и идентификује се са „порукама“ та особа ће их свугде пресликати. И све то без помињања subliminal messaging (сублиминалних порука).

Предиктивно програмирање
– Многи још увек одбијају постојање predictive programming (предиктивног – предсказујућег програмирања). Позвао бих свакога ко чита овај текст да прегледа многе документарце које је направио Alan Watt и да сам дође до закључка. Предиктивно програмирање има своје порекло у углавном елитистичком Холивуду, где филмови могу понудити велику визију смера у ком смеру би се друштво требало кретати. Само погледајте књиге и филмове за које сте мислили да су „мало претерали“ или „научну фантастику“ и добро погледајте друштво данас. За детаљнији рад на ову тему у специфичне примере прочитајте: Vigilant Citizen која је одличан извор информација које ће вам представити бољи увид у „забаву“ у потпуно другачијем светлу.

 

Спорт, политика, религија
– Неки би се могли увредити јер религију чак и политику стављамо заједно са спортом као методу контроле ума.
Централна тема – циљ је: подели па завладај.
Техника је потпуно једноставна: направити кратки спој у природној тенденцији људи да сарађују да би опстали, научити их да формирају тимове које су оријентисани на доминацију и победу.
Спорт је одувек имао кључну улогу у дистракцији са племенских тенденција на неважне догађаје (који су у модерној Америци добили смешне пропорције када избијају протести јер нека спортска звезда напушта њихов град), док су есенцијалне људске вредности као што је слобода остављене по страни као неважне.
Политичка неслагања су стриктно у левичарској – десничарској парадигми лако контролисане опозиције, док је религија потпора у готово сваком рату кроз историју.

Храна, вода и ваздух
– Додаци прехрани и пићу и други отрови у храни (poisons) буквално мењају мождану хемију да би створили послушност и апатију.
Флуор у води за пиће је доказан узрок смањења коефицијента интелигенције, Аспартам, моно-натријум глутамат (МСГ) су excitotoxins који узбуђују мождане ћелије док оне не умру, и лако су доступни у брзој храни која садржи ове отрове и која је уопштено створила популацију којој недостаје фокус и мотивација у било којој животној активности.
Већина људи је савршено  програмирана за пасивну послушност и прихватање диктаторске елите. Иако сте  се одлучили за посебни режим исхране, они су у потпуности спремни попрскати (spray) популацију из ваздуха.

 

Дроге/лекови
– Ово може бити било која супстанца која изазива зависност, а мисија контролора ума је управо да постанете зависни о нечему.

Један од главних чиниоца модерне контроле ума је психијатрија која има за циљ да дефинише све људе по неким поремећајима, да би ограничили људски потенцијал. Ово је предвиђено у књизи: Brave New World.
Данас је то доведено до још већих екстрема јер је медицинска тиранија (medical tyranny) готово сваког сврстала у неку врсту поремећаја – нарочито оне који пропитују ауторитете.
Коришћење нервних дрога/лекова у војсци довело је до рекордног броја самоубистава. Најгоре од свега, модерна дрогерашка држава има утицај над 25% деце у САД-у (25% of U.S. children) и контролише их лековима за отупљивање ума.

Војни тестови
– Војска има дугу историју тестирања умне контроле.
Умови из војске су можда најпокорнији, као и они који желе војну каријеру и који уопштено резонују са структурама хијерархије, контроле и који имају потребу за неупитном покорношћу према мисији. Због све већег броја војног особља који преиспитује своју индоктринацију, недавнo се појавила прича која је обелоданила планове ДАРПА за примену „Ван-телесних шлемова“ за умну контролу (transcranial mind control helmets) којим би их држала фокусираним на мисију.

Електромагнетски спектар
– Електромагнетски спектри који нас обухватају одашиљани су модерним уређајима које свакодневно користимо, а који су се показали да имају дубок утицај на мождане функције.
У прећутном признању како је све то могуће, један научник је радио на „божјем шлему“ (god helmet) да би индуковао визије тако што ће променити електромагнетско поље мозга. Наша „модерна супа“ (modern soup) нас је пасивно „купал“ у потенцијално стање мењања умних таласа, док су широке могућности, од на пример телефонских торњева-антена (cell phone towers), сада доступне свим контролорима ума који желе много директније интервенције.

 Телевизија, рачунар и „брзина титраја екрана“
– је довољно лоша да све што је „програмирано“ на вашем ТВ-у (којим управљате путем даљинског „управљача“) је направљено да би вас опустило за умно контролисање, готово да вас доведе до успављивања, чинећи га тако психо-социјалним оружјем ((psycho-social weapon).

Тест брзине титраја екрана је показао да се мењају мождани алфа-таласи и тако настаје хипноза. Брзина титраја заслона рачунара је мања, али кроз видео игрице, социјалне мреже и основне структуре које преоптерете мозак са информацијама, брз ритам модерних комуникација индукује АДХД стање.
Студија о видео играма је открила да дуже играње истих резултира смањеним протоком крви у мозак, и тако окида умну контролу (sapping emotional control).
Шта више, role-playing игрице наликују на сценарија полицијске државе која служе да би уништила конекцију (повезаност) са реалношћу. Можете погледати WikiLeaks видео под називом: Collateral Murder и са тим би требало бити упознати сви они који су играли игрице као што је: Call of Duty.

 

Наноботи
– Из научне фантастике директно у модеран мозак – наноботи су на на путу остварења. Директне модификације мозга су већ упаковане у „неуро-инжењеринг.“ Чудно истраживање (article) из 2009. године открило је да су директне манипулације мозга преко оптичких влакана мало неуредан процес али једном када се влакна инсталирају „могу некога учинити срећним на само један притисак дугмета“. Нанобот-и доводе процесе мозга на аутоматизован ниво, премошћујући мождане молекуле једну по једну. Још горе, ови мини-дроиди се могу сами репликовати, што нас доводи до тога да се озбиљно запитамо да ли ће се такав дух икада више моћи вратити у боцу, када се једном буде ослободио. Очекује се да ће наноботи бити стварност у раним 2020-тим.

У току је организовани напор да се успе управљати и предвидети људско понашање тако да социјални научници и диктаторска елита могу да контролишу масе и да се могу одбранити од евентуалног напада потпуно пробуђених и слободних људи. Једино ако се пробудимо, можемо окончати њихове намере да нас потпуно успавају, и једино тако имамо шансе да очувамо своју слободну вољу.

https://www.srbijadanas.net/uvod-u-kontrolu-uma-osnovne-metode-manipulacije/

 

Приредио: Визионарски, Извор: Activist Post, ИнфоАнон.рс

Референце:
http://www.activistpost.com/2010/12/10-modern-methods-of-mind-control.html


http://www.prisonplanet.com/cbs-propaganda-placement-conspiracy-theorists-are-anti-american-domestic-terrorists.html


http://www.activistpost.com/2010/09/more-subliminal-messages-exposed.html


http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/how-the-animated-series-g-i-joe-predicted-todays-illuminati-agenda/


http://www.activistpost.com/2010/07/7-secret-ways-we-are-being-poisoned.html


http://www.wsj.com/articles/SB10001424052970203731004576046073896475588


www.youtube.com/watch?v=5rXPrfnU3G0&has_verified=1


http://www.wired.com/2009/03/neuroengineering1/