Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas368
Juče1233
Ove nedelje368
Ovog meseca21433
UKUPNO850740

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 14 guests and no members online

   

 

Ремзи Кларк   
понедељак, 12. април 2021.

Хвала вам што сте ме позвали у Београд и што могу да се појавим пред оволико људи.

Велика ми је радост у срцу да вас видим у толиком броју и да видим вашу снагу и ентузијазам.

Сви знамо да је нацистичка Немачка 1941, бомбардујући Београд, извршила агресију.

НАТО је извршио врхунски међународни злочин против Србије. А он је наметнут од стране Сједињених Америчких Држава

Знамо и да је и америчко бомбардовање Београда, 1944, такође било агресија. То је била агресија против најбољег пријатеља и савезника којег су имали у Европи.

А такође сви треба да знамо да је НАТО агресија на Београд и Србију из 1999, пре тачно 10 година, такође била агресивни рат.

И читаво право нам говори да је агресивни рат – врхунски међународни злочин.

Дакле, НАТО је извршио врхунски међународни злочин против Србије. А он је наметнут од стране Сједињених Америчких Држава.

Био сам овде у марту 1999, видео срушене мостове у Новом Саду, није било саобраћаја на Дунаву. Стамбене зграде сравњене са земљом, а болнице пуне повређених људи. Путовао сам у Ниш – модерна, нова болница, а њено двориште пуно касетних бомби! Оних, илегалних, злочиначких касетних бомби. Чак ни здравствене установе нису биле поштеђене од напада. Дивно старо здање у Нишу – грчки конзулат је такође погођен – да не буде више везе између Грчке и Србије.

Све сам то видео својим очима! И Приштину у пламену од НАТО бомбардовања, пре 10 година. И разговарао сам са ректором Приштинског универзитета, који ми је причао о разарању студентских и универзитетских објеката од стране НАТО-а.

НАТО је крив за агресивни рат и НАТО мора бити укинут!

Колико ће још земаља страдати, колико ће још људи, жена и деце бити убијено због НАТО-а? Погледајте шта се дешава у Авганистану, у Ираку – колевку цивилизације руши и уништава влада САД.

Овде у Београду, видели смо дом председника државе, уништен од стране НАТО-а, бомбардовану кинеску амбасаду – све смо то видели у Београду.

Колико ће још земаља страдати, колико ће још људи, жена и деце бити убијено због НАТО-а? Погледајте шта се дешава у Авганистану, у Ираку – колевку цивилизације руши и уништава влада САД

Ми сви морамо памтити, а ја као адвокат морам да сведочим о нападима на историју, истину и вашу земљу који се дешавају данас у Хагу. Прво, суђење председнику Слободану Милошевићу, који је шест година је одолевао, покушавајући да изнесе истину о збивањима у Југославији, о НАТО агресији, и чинио је то храбро и потпуно сам – и износио је истину свету најбоље што је могао, до свог последњег даха. Лично сам упозорио трибунал три дана пре његове смрти – ако му се не омогући лечење, он ће умрети. Умро је. И његова смрт је њихова одговорност.

Ако погледамо и друге оптужене, председник Српске Радикалне Странке је храбро штрајковао глађу до смрти, уз пуну подршку народа – јер он брани ваши истину и вашу будућност, и ипак је шест година у затвору. Тај трибунал треба укинути, он је илегални суд!

Повеља УН никада није одобрила Савету безбедности да оснива кривичне судове. Трибунал мора бити заустављен!

Свe српскe вођe – председник Милошевић, Радован Караџић, Војислав Шешељ – њима се суди за злочине које је починио НАТО. И ако би то тако могло да остане, будућност би нам свима била мрачна.

И зато – Срби морају узети власт у своје руке и поново створити заједничку државу. Сада, ви губите – губите своју економију из дана у дан. Мултинационалне корпорације исисавају богатство ваше земље из дана у дан. Ако изгубите економију, изгубићете и културу и историју, традицију, изгубићете све у њиховој пластичној цивилизацији корпорација где се богатство скупља у рукама неколицине и шири беда за све остале на планети!

Живела Србија! Слобода свима!

Политички живот

Говор на митингу поводом 10 година од бомбардовања СРЈ 24. марта 2009. на Тргу Републике у Београду - Српским лидерима се суди за злочине које је починио НАТО

 

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/govor-remzija-klarka-na-mitingu-povodom-10-godina-od-bombardovanja-24.-marta-2009.-na-trgu-republike-u-beogradu-srpskim-liderima-se-sudi-za-zlocine-koje-je-pocinio-nato.html

 

PDF Штампа Ел. пошта