Најновији чланци  

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 31 guests and no members online

   

Албански специјалци претесају српске куће код Зубиног потока (видео)

Колона КПС пролази кроз Рударе
Специјалне јединице косовске полиције РОСУ наоружани дугим цевима упале су јутрос на територију све четири српске општине на северу КиМ.
 
Председник Србије Александар Вучић ставио је све јединице Војске Србије у стање пуне борбене готовости. У стању приправности су и специјалне јединце МУП-а. Одржана је и седница Савета за националну безбедност.

---------------------------------------

Председник Александар Вучић упозорио је представнике ЕУ да ће Србија реаговати ако се РОСУ не повуче са севера Косова и Метохије. Примећени су покрети Војске Србије и полиције ка Космету, јавља РТС.

------------------------------------------

Вучић у Скупштини Србије о акцији РОСУ и одговору Београда (видео)

 

У Скупштини Србије настављена је седница посвећена Косову и Метохији. Председник Србије Александар Вучић обраћа се посланицима након седнице Савета за националну безбедност поводом акције РОСУ која је спроведена јутрос на северу КиМ.

"FIT i NjSO (nekadašnja ROSU) upali na teritoriju severa KiM sa 73 vozila i još 50 čeka u Kosovskoj Mitrovici. Do sada je uhapšeno 23 srpske i bošnjačke nacionalnosti. Reč je o pripadnicima KPS". kazao je predsednik.

"I dalje je teško stanje u Zubinom Potoku, gde se nenaoružani građani suprotstavaljaju. Srbi nisu raspolagali naoružanjem, Albanci su im pucali iznad glava bojevom municijom", rekao je Vučić.

 ------------------------------------

Пратите на : https://rs.sputniknews.com/politika/201905281119936974-vucic-kosovo/