Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 78 guests and no members online

   

Србија ОДБИЛА ЕУ чак 72 пута када је требала да дигне руку ПРОТИВ Русије: За 7 година Србија одбила чак 185 декларација Брисела

У врху листе одбијених декларација су и оне у вези са Кином, којих је било укупно 11 које је Србија одбила да подржи

 
Александар Вучић (Фото:BETA/STA/Tamino Petelinsek/MO)

 

Након што је министар вањских послова Црне Горе Ђорђе Радуловић саопштио да нови сазив Владе мора продужити санкције Русији због усаглашавања са политиком ЕУ, истичемо резултате студије Центра за међународне и безбједносне послове ISAC фонд која је испратила пут евроинтеграција Републике Србије у коме је примијетан један посве другачији однос Београда према захтјевима Брисела.

 

 

 

Наиме, Србија је у посљедњих седам година, од момента када је отворила преговоре о чланству у Европској унији, одбила да подржи чак 185 декларација Брисела и то углавном оне које су се тицале Русије и Кине.

 

То показује анализа усаглашености политике Републике Србије са заједничком спољном и безбједносном политиком ЕУ, а коју је објавио Центар за међународне и безбједносне послове ISAC фонд.

 

Фото: isac-fund.org

 

Србија се до краја новембра ове године усагласила са 51 декларацијом ЕУ, од укупно 91 документа које је усвојио Брисел, пишу Новости.

 

Убјeдљиво највише пута Србија је рекла „не“ Бриселу када је била позвани да подигне руку за документе који су се тицали Русије и оружаног сукоба у Украјини.

 

 

За седам година, Србија је одбила чак 72 оваква документа. У врху листе одбијених декларација су и оне у вези са Кином, којих је било укупно 11 које је Србија одбила да подржи.

 

Србија-ЕУ; фото: ujn.gov.rs/politika.rs

 

Брисел је одбијен и око оружаног сукоба у Сирији, кризе у Венецуели, као и документа у вези са Мјанмаром, Белорусијом, Ираном, Турском, БиХ, Зимбабвеом, Бурундијем и Суданом, Конгом, Гватемалом и Никарагвом, Блиском истоку, односно Израелом и друго.

https://www.in4s.net/srbija-odbila-eu-cak-72-puta-kada-je-trebala-da-digne-ruku-protiv-rusije-za-7-godina-srbija-odbila-cak-185-deklaracija-brisela/