Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 27 guests and no members online

   

Херој са Кошара, Зоран Перовић, добио нови дом

Прича о Зорановој судбини, тешкој борби против немаштине и животу у чатмари коју су објавили локални медији, покренула је бројне донаторе

Од овог Божића, Зоран Перовић, херој са Кошара, живеће у новој кући у селу Остри, која је изграђена заједничком акцијом Града Чачка и многобројних донатора. Са Кошара се 1999, у родну Остру вратио свакодневном, скромном животу. У вишечланој породици, само он и брат могли су у надницу.

„Родитељи немају примања, браћа нису запослена. Морамо да се притрпимо да би са свију страна могао да зарадиш да бисмо нешто имали сви, да поделимо оно што имамо“, каже Зоран Перовић.

Прича о Зорановој судбини, тешкој борби против немаштине и животу у чатмари саграђеној пре више од века коју су објавили локални медији, покренула је бројне донаторе.

„Захвална сам од срца свима који су ми помогли и срећна сам у животу. Дође ми да запевам, ал’ дође ми и да заплачем“, објашњава Милка Перовић, Зоранова мајка.

Перовићи су летос добили трактор и прикључне машине. Да им помогну, на истом задатку, нашли су се привредници и локална самоуправа, па је убрзо почела и градња нове куће.

„Кућа од 50 квадрата на породичном имању, негде око четири милиона динара, помоћу добрих људи и Града Чачка то смо успели, са свим дозволама. Сама градња је текла добро, резултат је немештена кућа са купатилом и свим оним стварима које су неопходне Зорану да започене нови живот“, каже Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

„Дао сам предлог локалној самоуправи да организује при Општини да се сви укључимо, и привредници и Општина, да помажемо људима који су у оваквим ситуацијама као што је Зоран био“, каже Миленко Костић, привредник из Чачка. Перовићи кажу да ће овај Божић памтити цео живот. У новом дому имаће све услове, а лакше ће им, надају се, неко и доћи јер је урађен и пут ка њиховом домаћинству.

 

Аутор Силвија Пашајлић

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

 

Извор РТС, 07. јануар 2020.

https://www.standard.rs/2020/01/07/heroj-sa-kosara-zoran-perovic-dobio-novi-dom/