На основу члана 12. Одлуке о испуњености услова за куповину стана под повољнијим условима („СВЛ” бр. 6/19), Министарство одбране дана 15.07.2019.године, објављује

 

 

 

ЈАВНИ ОГЛАС

 

 

 

1) Позивају се сва заинтересована лица која имају право настамбено обезбеђење у Министарству одбране и Војсци Србије, односно код Фонда за социјално осигурање војних осигураника Сектора за буџет и финансије и војним установама које обављају производну и услужну делатност по принципу стицања и расподеле добити, да поднесу изјаве за куповину стана под повољнијим условима у НОВОМ САДУ (544стана) и СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ (190станова).

 

 

 

2) Рок за подношење изјаве за решавање стамбене потребе је 30 дана од дана објављивања овог огласа на сајту Министарства одбране и огласној табли у Фонду за социјално осигурање војних осигураникa Сектора за буџет и финансије (улица Крунска 13, Београд).

 

 

 

3) Уколико лице које нема поднет захтев за доделу стана у закуп на неодређено време по пропису о стамбеном обезбеђењу у Министарству одбране и Војсци Србије, односно у Фонду за социјално осигурање војних осигураникa Сектора за буџет и финансије или у војним установама које обављају производну и услужну делатност по принципу стицања и расподеле добити, а стамбено питање жели да решава на овај начин, треба да у року наведеном у тачки 2. овог огласа, достави следећу документацију:


1) попуњенобразац захтева за доделу стана у закуп на неодређено време;


2) доказе, у оригиналу или копији овереној од стране јавног бележника или суда на територији општине где није именован јавни бележник, по следећем:
- да ли је остварио право на поврат стана у бившим републикама СФРЈ,
- уверење МУП-а о пребивалишту за носиоца права и чланове његовог заједничког породичног домаћинства и
- уверење Управе прихода о пореском задужењу за стан-кућу за носиоца права и чланове његовог заједничког породичног домаћинства (не из катастра).

 

 

 

 

 

Образац изјаве за куповину стана који је достављен уз Јавни оглас,треба чико попунити,својеручно потписати и оверити.

 


За запослена лица у Министарству одбране и Војсци Србије тачност података из изјаве оверава претпотстављени надлежни старешина јединице-установе у којој је лице на служби, а за пензионисана лица изјаву оверава јавни бележник.

 

 

 

Запослена лица изјаву достављају редовном поштом преко матичне јединице,а пензионисана лица изјаву оверену код јавног бележника достављају на следећу адресу: Министарство одбране Сектор за људске ресурс Управа за традицију, стандард и ветеране, улица Немањина 15, Београд у року од 30 дана од дана објављивања овог огласа.

 

 

 

Лица која се налазена стамбеном обезбеђењу у Фонду за социјално осигурање војних осигураника Сектора за буџет и финансије, изјаву треба да доставе Фонду за СОВО, Сектора за буџет и финансије, улица Крунска бр. 13 Београд, у року од 30 дана од дана објављивања овог огласа.

 

 

 

Лица која се налазе на стамбеном обезбеђењу у Војним установама које обављају производну и услужну делатност по принципу стицања и расподеле добити, изјаву треба да доставе тим установама, у року од 30 дана од дана објављивања овог огласа.

 

 

 

2 Под чланом породичног домаћинства у смислу члана 2. ове одлуке, подразумевају се: супружник припадника Министарства одбране и Војске Србије и дете (рођено у браку или ван брака, усвојена и пасторчад).

 

Својство члана породичног домаћинства доказује се личном картом и изводима из матичне књиге рођених и венчаних.

 

 

 

Неодговарајући стан има лице из члана 2. став 3. ове одлуке, ако он или члан његовог породичног домаћинства имају у својини један или више станова, односно једну или више породичних стамбених зграда чија укупна површина није већа од 92 m2.

 

 

 

Подаци о неодговарајућем стану или породичној стамбеној згради доказују се изводом из листа непокретности, а уколико стан или породична стамбена зграда није укњижена, подаци се доказују документима на основу којих је припадник или пензионисани припадник Министарства одбране и Војске Србије или члан његовог породичног домаћинства стекао право својине на стану.

 

 

 

Непотпуне, неблаговремене и неоверенеизјаве неће се узимати у разматрање.

 

 

 

УПРАВА ЗА ТРАДИЦИЈУ, СТАНДАРД И ВЕТЕРАНЕ

 

http://www.mod.gov.rs/cir/5151/aktuelnosti-5151

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

 

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИЗЈАВА

 

за куповину стана под повољнијим условима у ____________

 

(назив места)

 

 

 

ОПШТИ ПОДАЦИ

 

Презиме, име једног родитеља и име

 

Место, датум, месец и година рођења

 

Матични број

 

Радно место (за запослене)

 

 

Датум престанка радног односа

(за пензионере)

 

Број личне карте, датум издавања и орган који је издао

 

 

 

 

 

 

ПОДАЦИ О ЧЛАНОВИМА ДОМАЋИНСТВА

 

(име и презиме) (сродство)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СТАМБЕНИ СТАТУС

 

(заокружити стамбени статус)

 

 

 

а) БЕЗ СТАНА б) НЕОДГОВАРАЈУЋИ СТАН

 

 

 

 

 

Подаци за неодговарајућу стамбену јединицу:

 

Место и општина

 

Улица и број

 

Спрат и број стана

 

Површина

 

Структура

 

Подаци о власнику стана

 

Основ стицања

 

 

Подаци о пребивалишту/боравишту подносиоца захтева који је без стана:

 

Место и општина

 

Улица и број

 

Спрат и број стана

 

Површина

 

Структура

 

Подаци о власнику стана

 

 

 

 

Уз изјаву прилажем следећу документацију (уколико има промена у односу на важеће решење о утврђеном праву на стан или уколико лице први пут подноси захтев):

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

Под пуном материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да су подаци које сам унео/ла у изјаву веродостојни, као и да ја и чланови мог породичног домаћинства нисмо од дана 1. јуна 2018. године отуђили из својине стан или породичну стамбену зграду на територији Републике Србије, као и на територијама бивших република СФРЈ.

 

 

 

Сагласан сам да у складу са чланом 10. став 2. Закона о заштити података о личности („Службеном гласнику РС”, бр.97/08, 104/09–др.закон, 68/12–УС и 107/12) Министарство одбране и Војска Србије могу да изврше обраду мојих података у вези са документацијом коју сам доставио уз захтев.

 

 

 

 

 

 

 

У________________ Подносилац захтева:

 

Датум:____________ _________________________

 

 

 

Контакт телефон:____________

 


 

НАПОМЕНА: За запослена лица у Министарству одбране и Војсци Србије тачност података из изјаве оверава претпостављени надлежни старешина јединице – установе у којој је лице на служби, а за пензионисана лица јавни бележник.

 

 

 

Пензионисана цивилна лица из војних установа које обављају производну и услужну делатност по принципу стицања и расподеле добити обавезно уз изјаву, да поред докумената из члана 4. и 5. ове одлуке о испуњености услова за куповину стана под повољнијим условима, доставе и решење о престанку службе са правом на пензију.