РЕПУБЛИКА СРБИЈА

МИНИСТАРСТВО ОДБРAНЕ
СЕКТОР ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ
Управа за традицију, стандард и ветеране


Обавештење о могућности доделе станова
-пресек 24.05.2019. године-

–Сагласно одредби члана 29. Правилника о решавању стамбених потреба запослених у Министарству одбране и Војсци Србије („Службени војни лист“, број 14/2014, 31/2015 и 9/2017, у даљем тексту Правилник),Управа за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе, до 25.04.2019. године, доставила је Управи за традицију, стандард и ветеране, пријаве и преглед за расподелу 75станова у закуп на неодређено време у гарнизонима, односно местима, наведеним у Прегледу пријављених станова за расподелу (Прилог).

Право на доделу станова имају лица која остварују право на доделу стана у закуп, сагласно одредбама члана 2. Правилника.

У смислу члана 18. Правилника, лицу из члана 2. може се дати у закуп и стан мањи од стана који му припада по одредбама члана 17. овог правилника, ако се са тим писмено сагласи.У смислу члана 19. Правилника, лицу из члана 2. став 2. и 3. даје се стан у закуп у било којем месту на територији Републике Србије ако се са тим писмено сагласи.
Сходно наведеном, лица, која желе прихватити доделу структурно мањег стана, морају дати писану изјаву, оверену у јединици -установи у којој су на служби, а пензионисана лица код јавног бележника или суда на територији општине где није именован јавни бележник, да се одричу доделе структурно припадајућег стана иприхватају доделу понуђеног односно структурно мањег стана, као коначно решење свог стамбеног питања. У датој изјави лица треба да се децидно изјасне само за једну структуру од понуђених станова.Уколико се изјасне за више станова различите структуре у обзир ће се узети само структура стана која је прва наведена.

Заинтересована лица треба да доставе оверене изјавеУправи за традицију, стандард и ветеране Сектора за људске ресурсе МО, ул. Немањина бр. 15 Београд, да се одричу доделе структурно припадајућег стана и прихватају доделу понуђеног односно структурно мањегстана, као коначног решења свог стамбеног питања,најкасније до 24.05.2019.године, који је одређен као дан пресека стања за доношење Одлуке о расподели станова.

По достављању изјава од стране заинтересованих лица, донеће се нова решења на основу којих ће се према укупном збиру бодова извршити рангирање кандидата, а станови ће бити додељени лицима који за одређени гарнизон или место у коме конкуришу за стан, буду рангирани на одговарајућем месту коначне ранг листе у складу са Одлуком.

Напомињемо да су стамбени интересенти у обавези да доставе (уколико претходно нису доставили) доказе надлежног органа који се односе на њихов стамбени статус (право на поврат станова у отцепљеним републикама, признавање болести по налазу Више војно лекарске комисије и пребивалиште за носиоца права и чланове његовог породичног домаћинства на истој адреси, пореско задужење за стан-кућу за носиоца права и чланове његовог породичног домаћинства), јер ће се у супротном њихови захтеви за решавање стамбеног питања сматрати непотпуним и неће бити разматрани

Предлогом Одлуке о расподели станова биће обухваћени сви расположиви станови, које до дана доношења Одлуке о расподели станова, пријави надлежна организациона јединица 2Министарства надлежна за инфраструктуру.

Сходно Директиви о начину поступања по захтевима за доделу стана у закуп, вођења евиденције, сачињавања листа реда првенства, као и другим пословима у вези са решавањем потреба у Министарству одбране („Службени војни лист“, број 22/2014), Предлог и Нацрт Одлуке, Управа за традицију, стандард и ветеране доставиће на потпис најкасније до 21.06.2019. године.

 

http://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/stambeno/2019/Мај/Обавештење о могућности доделе станова у закуп - мај 2019_ г.pdf