Војно правобранилаштво упутило допис станарима хотела у Савамали


Војно првобранилаштво упутило је допис станарима војног хотела Бристол, да собе које користе „испразне од лица и ствари“ у року од осам дана.


Пише: У. Милетић  08. априла 2019. 19.55  Измењено: 11. априла 2019. 04.03

Фото: У. Милетић

Војно правобранилаштво у допису који потписује Небојша Главаш, наводи да је оваква одлука донета 29. марта ове године а на основу закључка Владе Србије од 28. августа 2018. Допис је пристигао данас на пар адреса војних лица у пензији из хотела Бристол, а они су упозорени да ће у супротном против њих бити покренут парнични поступак пред судом.

„Уколико не предате предметни простор и не измирите све доспеле дугове на име коришћења предметних соба, ово правобранилаштво ће, ради заштите имовинских интереса Републике Србије – Министарство одбране, бити приморано да покрене парнични поступак за Ваше исељење и предају предметне непокретности, као и намирење доспелих потраживања, а што ће знатно увећати Ваш дуг за висину трошкова судског поступка и законске затезне камате“, стоји у Главашевом допису.

Датум доспећа дописа, који стоји на коверти је 1. април, па се зато станари који су добили коверту питају да ли је у питању првоаприлска шала и поручују – „нека нас туже“.

Да подсетимо, станари некадашњег хотела Бристол су скоро 30 година у привременом смештају у овом хотелу, а сада се исељавају због изградње елитног комплекса „Београда на води“. За њихов трајни смештај Град је министарству обезбедио 134 стана од којих је сада остао 101 стан. Упркос томе, Министарство им нуди поновни привремени смештај, а војна лица у пензији одбијају да га прихвате позивајући се на њихово право на стан и трајни смештај који су отплатили.

У склопу притисака државе на преостале станаре, у Бристолу је прошле године, у току грејне сезоне, искључено грејање, због чега су вратили рачуне како би били умањени за износ грејања. После тога, рачуни им нису ни стизали. Пре извесног времена им је искључен и лифт, почетком прошле недеље кабловска, а станари се прибојавају да је следеће искључење струје и воде.

https://www.danas.rs/drustvo/bristolcima-osam-dana-da-se-isele/