Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 160 guests and no members online

   
 
Свет

Кинески стручњаци у области здравства позвали су да се прекине употреба вакцине против вируса корона компаније „Фајзер“ на старијима због смртних случајева у Норвешкој, саопштио је кинески лист „Глобал тајмс“.

„Кинески стручњаци у области здравства позвали су Норвешку и друге земље да обуставе употребу вакцина против вируса корона заснованих на мРНК које производе компаније као што је ‘Фајзер’, посебно међу старијим особама. Овај захтев узрокован је сумњом у безбедност ових вакцина у вези са смрћу 23 старија Норвежанина који су примили вакцину“, преноси лист позивајући се на интервјуисане стручњаке.

Према речима кинеског имунолога кога наводи лист, нова вакцина заснована на мРНК развијена је на брзину и никада се у великој мери није користила за спречавање заразних болести, а њена безбедност није потврђена широком употребом у вакцинацији људи.

Кинески стручњаци истичу да смртни случајеви треба пажљиво да се анализирају како би се утврдило да ли је смрт узрокована вакцинама или неком хроничном болешћу.

Са своје стране, виролог са Универзитета Вухан Јанг Жангци рекао је да, ако буде доказано да су смртни случајеви били узроковани вакцинама, тада ефикасност вакцине „Фајзер“ и других мРНК вакцина неће бити толико висока као што се очекивало, јер је примарна сврха вакцине засноване на мРНК – лечење пацијената.

Раније је објављено да су у Норвешкој преминуле 23 особе након примања вакцине америчке копмпаније „Фајзер“ и немачког стартапа „Бионтек“.

https://sptnkne.ws/EYZf

 

Прочитајте још: