Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 32 guests and no members online

   

У Русији регистрована прва вакцина против вируса корона: Путинова ћерка тестирала вакцину на себи

„Једна од мојих ћерки је примила такву вакцину. У том смислу је учествовала у експерименту. После прве вакцинације имала је температуру 38, сјутрадан нешто изнад 37 и то је то“, рекао је Путин на сједници владе гдје је објављено да је у Русији регистрована прва вакцина против ковида 19.

0
 
фото: Максим Богодвид/Спутњик

Предсједник Русије Владимир Путин објавио је да је у Русији регистрована прва вакцина против вируса корона.

 

„Колико знам, јутрос је, први пут у свијету, регистрована вакцина против вируса корона“, рекао је Путин на састанку са члановима владе.

Предсједник је истакао да зна да вакцина дјелује прилично ефикасно, формира се стабилан имунитет и прошла је све неопходне провјере.

Путин је рекао и да очекује масовну производњу руске вакцине против вируса корона у најскорије вријеме.

„Једна од мојих ћерки је примила такву вакцину. У том смислу је учествовала у експерименту. После прве вакцинације имала је температуру 38, сјутрадан нешто изнад 37 и то је то“, рекао је Путин на сједници владе гдје је објављено да је у Русији регистрована прва вакцина против ковида 19.

 

Руски лидер такође је захвалио свима који су радили на првој вакцини и истакао да је то веома важан корак за цио свијет.

Свјетска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију новог вируса корона, ковид 19, за пандемију. Према последњим подацима, у свијету је до данас заражено више од 20 милиона људи, од чега је више од 739 хиљадa умрло.

(Спутњик)

https://www.in4s.net/u-rusiji-registrovana-prva-vakcina-protiv-virusa-korona-putinova-cerka-testirala-vakcinu-na-sebi/