Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 117 guests and no members online

   

Лончар одржао хитан састанак: Све болнице у Београду се „тумбају“

Болница у Земуну постаје ковид. Спрема се и "Бањица", цео КЦС постаје Ургентни, ВМА прима цивиле

 

Фото: Новости/П.Милошевић

 

Број заражених вирусом корона је велики, те се због тога клиничко-болнички центри Звездара и Земун потпуно враћају у ковид систем, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

 

Лончар је, на данашњем састанку са директорима ковид болница, навео да ће за викенд комплетна Земунска болница бити претворена у ковид болницу, као и да ће ту бити пријемно-тријажна служба која ће имати инфектолога, преносе Новости.

 

 

„Целу Земунску болницу претварамо у инфективну клинику“, навео је Лончар.

 

Он је рекао и да се за викенд празни и Институт за ортопедско-хируршке болести „Бањица“ како би од следеће недеље била на располгању за пријем ковид пацијената.

 

Лончар је навео и да су капацитети КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ попуњени 90 одсто, а на Инфективној клиници КЦС 95 одсто, те да ће данас пацијенте којима је потребно болничко лечење примати КБЦ „Звездара“ и „Бежанијска коса“.

 

 

Уколико буде потребе, како је рекао, болнице у Смедереву, Смедеревској Паланци, Пожаревцу и Аранђеловцу биће болнице за смештај ковд позитиних пацијената, преносе Новости.

 

Хитне пацијенте и пацијенте са малигним обољењима примиће КЦС и ВМА, додао је Лончар.

 

Како је рекао, Општа болница у Панчеву неће бити у ковид систему и тамо ће бити пребачени пацијенти из КБЦ Звездара и Земун.

 

Министар је нагласио да је дао налог свим директорима болница у којима су смештени ковид пацијенти да транспарентно обавештавају јавност о броју лежећих пацијената, пацијената на респираторима, колико је било смртних случајева.

 

„Добили су налог Ниш, Крагујевац, Нови Сад и други да између 12 и 13 сати изађу у сусрет медијима и саопште им све податке који их занимају. Немамо времена да се бавимо дезинформацијама“, закључио је Лончар.

https://www.in4s.net/loncar-odrzao-hitan-sastanak-sve-bolnice-u-beogradu-se-tumbaju/