Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 157 guests and no members online

   

„Корона тајмс“ & CO отели Американцима 57, 7 милиона година

Епидемија анксиозност код становништва због "затварање" у куће утицала је на 42.873.663 одрасле особе и одузеће им просечно 1.3 године живота, уништавајући на тај начин 55.7 милиона година живота

 
Драган Вујичић

Пише: Драган Вујичић 

Није вирус „покопао“свет него Корона манекени попут Њујорк тајмса или Енглеза Нила Фергусона са Империал колеџа-тврди Џефри Такер уредник Америчког института за економска истраживања.

 

-Реална опасност од вируса никад није била стварна већ је била плод политичке воље-каже професор Карл Фристон стручњак за рачунарско моделирање, светски познат по својим доприносима познавању људског мозга док др Андру Глен професор емеритус операционих истраживања са Војне академије Сједињених Држава и Џемс Агрести шеф Истраживачког центра Just Faсts (Само чињенице) указују да ће политичка одлука да се свет закључа Американцима одузети од седам до деведесет пута више година живота од процењених 616.590 живота колико је у САД спашено затварањем земље.

Како тврде најугледнији амерички стручњаци операционих (рачунарских)истраживања „моделирајући КОВИД 19 ,психолошке поремећаје популације и смрт“- најмање 16,8% од 255.200.373 одраслих у Сједињеним Државама – или 42.873.663 људи – претрпело је велико ментално оштећење услед одговора на Ковид-19.

Епидемија анксиозност код становништва због „затварање“ у куће утицала је на 42.873.663 одрасле особе и одузеће им просечно 1.3 године живота, уништавајући на тај начин 55.7 милиона година живота.

Ако се свему дода забрана продаје књиге познатог екс.репортера Њујорк тајмса Алекса Беренсона о Корони у којој овај упоређује већ објављене званичне податке из статистике, јасно је да рат у Корона џунгли ескалира што је зараза даље од главних наслова у медијима.

Умирање новинара са све најближима

-Зацељивање рана које су се отвориле последњих дана и месеци неће бити лако.Пандемија је Американце удаљила од комшија, искључила их из њихове заједнице религија,,затворила њихове просторе за вежбање, рекреацију културу и учење.Најгоре од свега, пандемија је одвојило Американце од средстава за живот-овај пасус из текста Њујорк тајмса од 4. јуна разбеснео је Џефрија Такера Главног уредника Америчког института за економска истраживања.

-Пандемија то није урадила. Крива је медијска паника која је ометала службенике да раде оно што су требали чинити, а то је заштита рањивих. Лекари је требало да се баве болестима а друштво да функционише даље-каже он.

Даље сецира писање најутицајнијег дневника на свету аргументујући да је од фебруара 2020. године Њујорк тајмс следио наратив „да ћемо сви умрети од ове пандемије ако влада не затвори целу земљу.То је био „добош“ по коме и данас добошари овај дневник. У даљој анализи Такер указује на писање првог медицинског пера Њујорк тајмса Доналда Ј. МекНила.

-У броју од 28. фебруара 2020, недељама пре него што је било говора о гашењу живота у САД-у писао је :“Постоје два начина борбе против епидемије: средњовековна и модерна. Модеран начин је да се препустите моћи патогена и да покушате ублажити ударац изумима 20. века…Средњовековни начин,је наслеђен из доба Црне смрти, бруталан је: затворите границе, бродове у карантин престравити престрављене грађане унутар својих отрованих градова.

…И да, он препоручује средњовековни начин. Чланак наставља да хвали реакцију Кине и Кубе на АИДС и каже да је овај приступ природан за Трампа и да га треба спровести у Сједињеним Државама. (Текст од 4. марта 2020.)

Како додаје Такер, “корона гуру“, МекНил постаје све гори како лудило одмиче.Направио је још већу панику пропагирајући апокалиптични модел Нила Фергусона са Империал Колеџа из Лондона који је најављивао милионе смрти.

…Дан пре глобалног закључавања земље МекНил је патетисао :Проводим пуно времена размишљајући о томе да ли сам превише обавештен или нисам.Ово је алармантно, али у овом тренутку оправдано. Све ме подсећа на оно што сам прочитао о шпанском грипу 1918. године.(675.000 Американаца је умрло у тој пандемији а у САД-у живело 103 милиона људи).

Наставља:…Покушавам да створим осећање да ће, ако се ствари не промене, много од нас умрети. Ако имате 300 релативно блиских пријатеља и познаника, њих шест би умрло у смртној ситуацији од 2,5 посто.

-Ово је зачуђујућа тврдња која предвиђа да ће умрети 8,25 милиона Американаца. Колико знам, то је најекстремнија тврдња од стране било кога, четири пута већа од модела Империал Колеџа-указује уредник Америчког института за економска истражиивања.

МекНил није престао да блебеће-констатује се.-Тако је 12. марта 2020. тражио не само забрану свих окупљања већ и да сви останемо у затвору“месецима“.

Једном када су почели није било повратка-каже економиста додајући да у Њујорк тајмсу нису престали ни сада када је постало очигледно да за огроман број људи КОВИД уопште није болест.

 

Вирус незаустављив и избирљив

Британац Карл Фристон највећи стручњак са острва за мозак и научно моделирање(Wellcome Trust Centre for Neuroimaging) уништава званичне тврдње да је закључавање због КОВИД-а било некако научно засновано, а камоли оправдано.

Како се испоставило, велики проценат становништва никада није био подложан овом вирусу-тврди он.Примењујући свој „динамички каузални модел“ приступ пандемији Ковид-19 дошао је до запањујућих резултата.

- Разлике међу државама у резултатима смртности нису сродне владиним акцијама већ због „својствених“ разлика у броју становника

 -Још не схватамо шта вирус покреће, мада постоје теорије у распону од нивоа витамина Д до генетских разлика

- Чини се да у свакој земљи постоји део становништва који „није ни у игри“да се зарази, односно није подложан Ковид-19. Ово се веома разликује од земље до земље

- У Великој Британији, професор Фристон процењује да је тај део најмање 50%, а вероватно више као 80%.- Слични резултати смртности између Шведске (без закључавања) и Велике Британије (затварање) најбоље се објашњавају чињеницом да у стварности није било разлике.

 

Трећина Американаца обољела од лијечења

 -Медицинске студије говоре да су стрес и анксиозност једна од најважнијих и најсмртоноснијих од свих опасности по здравље на свету. Поред ефеката попут самоубиства и злоупотребе дрога-ови ментални стресори су снажно повезани и могу покренути низ болести попут високог крвног притиска, пробавних сметњи,срчаних проблема,рака,компликација трудноће.

На основу широког спектра научних података, Just Facts је израчунао да ће анксиозност створена реакцијама на Ковид-19 узети најмање седам пута а вероватно и 90 пута више година људског живота него што их што су спашени „закључавањем Америке“пред вирусом.

Аутори овог истраживања су Др Андру Глен професор емеритус операционих истраживања са Војне академије Сједињених Држава.Он је тридесетогодишњи ветеран америчке војске и награђивани истраживач у области рачунарске вероватноће.

Др Џемс Агрести је предједник Just Facts-а, Истраживачког центра који објављује ригорозно документоване чињеница о питањима јаване политике.Пре објављивања страшних података студију је рецензирао Џосеп Дамур, млађи, мр. специјалиста који је закључио: „Ово је истраживање темељно одговара на питање о лечењу које је горе од болести.“

Др Дамур је угледник америчког Одбора за психијатрију и неурологију, доцент психијатрије на Вил Медикал Колеџу Корнел универзитета, асистент психијатра у њујоршкој презбитеријанској болници и помоћни професор на Одељењу за бихевиоралне науке на Америчкој војној академији.

 

У истраживању се открива да је ментално здравље отприлике једне трећине до половине одраслих особа у Америци значајно угрожено реакцијама на пандемију Цовид-19. Током израде истраживања аутори су користили:

Истраживање америчког психијатријског удружења из марта које је открило да 36% одраслих пријављује анксиозност због Ковид-19 „које има озбиљан утицај на њихово ментално здравље“.

Истраживање фондације породице Каизер крајем марта према којем 45% одраслих особа „осећа да су брига и стрес повезани са“ Цовид-19 „негативно утицали на њихово ментално здравље, што је пораст са 32% од почетка марта.“ Уз то, 19% одраслих је рекло да затварање „велики утицај“ на њихово ментално здравље.

0 Студију Бенесонове стратегијске групе од краја марта које открива да је „ситуација са Ковид-19 већ утицала на“ ментално здравље „55% одраслих у САД-у“ било у великој мери или донекле „.

0 Рад фондације породице Каизер крајем априла према коме 56% одраслих „изјављује да брига и стрес повезани са“ Ковид-19 „утичу на њихово ментално здравље и благостање на различите начине, попут“ проблема са спавањем „, слабог апетита или појачаног апетита “ честе главобоље или болове у стомаку „,“ потешкоће у контроли самоконтроле „,“ повећање употребе алкохола или дрога „, и“ погоршање хроничних стања попут дијабетеса или високог крвног притиска. “

0 Истраживање које је крајем марта наручио Универзитет у Фениксу и које обелоданило да је 44% одраслих у САД-у усамљеније него икад у њиховом животу, што је фактор ризика за самоубиство и многе друге психолошки погубљене смртне тешкоће.

Трећу анкету Фондације Каизер крајем марта, која је „утврдила да је 47% оних који су склонили куће пријавили негативне ефекте менталног здравља које су последица бриге или стреса“, што је стопа „знатно већа од 37% међу људима који се нису закљуачали него су радили “

Анкету Бенесонове стратешке групација крајем марта, која је показала да „71% Американаца каже да су забринути да ће мере“ социјалног дистанцирања „негативно утицати на ментално здравље земље – укључујући 28% који су због тога изузетно или веома забринути. “

Четврту анкету Каизер фондације крајем априла, која је открила да је 35% одраслих и 55% радника „изгубило посао или је смањило број радних сати те због тога стрепи

Истраживање америчког психијатријског удружења средином марта, које је открило да је 57% одраслих забринуто да ће одговори на пандемију „имати озбиљан негативан утицај на њихове финансије“, а 68% их је страховало „да ће имати дуготрајан утицај на економију.

Како закључују научници на основу ових осам истраживања,најмање процењени број броја људи који неће имати последице од закључавања је 19% одраслих .

Најмање 16,8% од 255.200.373 одраслих у САД или 42.873.663 људи – претрпело велико ментално оштећење услед одговора на Ковид-19 каже се, додајући да је ова бројка прва и кључна основа ове студије.

-У науци о епидемиологији или проучавању људских болести, етичка и практична ограничења често онемогућавају спровођење експеримената који могу дефинитивно утврдити ефекте медицинских интервенција. Ово се односи на утврђивање колико живота може спасити власт одступања током пандемије Цовид-19.На пример, држава Њујорк усвојила је једно од најстрожих затварања у Сједињеним Државама, али има 22 пута већу смртност од Флориде, која је имала најблажи режим.

Комбинујући две групе кључних података у студији,аутори тврде да је анксиозност због одговора на Ковид-19 одузеће просечно 1.3 године код 42.873.663 одрасле особе уништавајући на тај начин укупно 55.7 милиона година живота.Укључујући трећу кључну групу података- о смрти Ковид-19, израчунато је да је закључавање земље могло спасити највише 616.590 живота.

-Један од најважнијих принципа епидемиологије је вагање користи и штете. Ако то не учините, може се практично било који медицински третман чинити корисним или деструктивним. Према ријечима Роналда Кеслера са Медицинског факултета са Харварда и економисте здравствене заштите Пола Гринберга, „медицинске интервенције су погодне само ако њихове очекиване користи очигледно премашују збир њихових директних трошкова и њихових очекиваних ризика“-каже се у завршном пасусу студије од које диже коса на глави(ко је има).

Забрањена и званична статистика

На крају поново о Њујорк Тајмсу. Књига о Корона вирусу писана руком Алекса Беренсона бившег репортера овог листа неће се продавати преко Амазаона-одлучила је ова кућа.

Репортер је стога преко нета објавио „првих 1.000 речи“ у намери да заголица машту читалаца. Сем питања: Колико је смртоносна САРС-КОВ-2 инфекција и кога најчешће убија и одговора у виду званичних података Центра за контролу заразних болести из Атланте у првих 1.000 речи нема ништа спорно. Уосталом све већ има све ИН4С.

https://www.in4s.net/korona-tajms-co-oteli-amerikancima-57-7-miliona-godina/