Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 44 guests and no members online

   

Ми смо се борили за слободу да бисмо имали државу, ми од тога не бежимо и нећемо да се кријемо. Генерације су створиле Дан Републике и важно је да он остаје будућим генерацијама и то не да бисмо иритирали друге, већ зато што то нама припада, ово је наше, ми смо се за ово борили стотинама година, рекао је Милорад Додик поводом 9. јануара, Дана РС

 

Додик

 

Српски члан и председавајући Председништва БиХ изјавио је данас да постојање 9. јануара – Дана Републике Српске није упитно и да околности пандемије вируса корона нису промениле ништа у вези с тим.

 

 

 

Додик је, поводом обележавања Дана Републике Српске, за РТРС рекао да Дан Републике не може да буде промењен, како је навео, „инквизицијским одлукама међународних судија или пак, неког самозваног високог представника или било кога другог“.

 

Додик је истакао да ће 9. јануар дефинитивно остати дан српског народа, слободе и државности.

 

Он је рекао да су се Срби на овим просторима још од времена турске окупације, па све до 9. јануара 1992. године борили за државу заједно са Србијом.

 

„Нису се борили за неку БиХ. Ми се не боримо ни данас за БиХ, она је за нас наметнути оквир у коме ми још увек трпимо. Ништа добро нисмо добили од БиХ, нема ниједног елемента који би у ових 20 и више година могао да се покаже као нека добробит“, сматра Додик.

 

 

Он је поручио да је Република Српска неупитна и да је неће уништити којекакви позиви на уставне промене.

 

„Нема тих промена. Ми смо против новог високог представника, он није овде добродошао, ко год био. Високи представник је показао да је антисрпски настројен, јер је тако наступао… Нови представник долази као муслимански поданик који треба да девастира Републику Српску и српски народ и њен идентитет, да направи неку квазимуслиманску државу коју они сами не могу да направе, па призивају разне интервенције“, оценио је Додик.

ВИДЕО: https://youtu.be/-UGx3_P-MYM

https://www.in4s.net/dodik-necemo-da-se-krijemo-borili-smo-se-da-bismo-imali-drzavu/