Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 31 guests and no members online

   

 

Службеници Министарства вањских послова (МВП) Црне Горе, у просторијама црногорске амбасаде у Кини, покушали су да пронађу и преузму печат и службена акта, како приступ њима не би имао опозвани амбасадор Дарко Пајовић, који се у Кини сада налази као обичан грађанин

 

 

"Колико волиш Црну Гору од нула до украшћу печате?" Влаховић и Пајовић

 

Службеници Министарства вањских послова (МВП) Црне Горе, у просторијама црногорске амбасаде у Кини, покушали су да пронађу и преузму печат и службена акта, како приступ њима не би имао опозвани амбасадор Дарко Пајовић, који се у Кини сада налази као обичан грађанин. Претрес је обављен по налогу руководства Министарства вањских послова.

 

 

 

Међутим, како сазнаје ИН4С из поузданих извора, Пајовић је ипак задржао печат, аутомобил, али и картицу за плаћање у Пекингу. По ријечима извора нашег портала, он се данима не јавља на телефон, а службеници амбасаде не знају гдје се он налази.

 

Слична ситуација се дешава и у Ватикану. Наиме, према информацијама којим располаже ИН4С, опозвани амбасадор Миодраг Влаховић је промијенио браву и нико не може да уђе у просторије амбасаде. За њега се не зна да ли је у згради или ван ње, али службеници амбасаде засигурно нису у згради на својим радним мјестима.

 

Посљедњом инструкцијом МВП-а амбасадорима је забрањен приступ амбасади, а истовремено је од њих затражено да изврше примопредају дужности, сачине записнике, утврде стање на банковним рачунима, предају банковне картице и остало, и да се о томе сачини записник.

 

Влада премијера Здравка Кривокапића предложила је средином децембра опозив седам амбасадора које је именовала бивша власт коју је доминантно чинила Демократска партија социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића, а, према Закону о вањским пословима, тај указ треба да потпише управо Ђукановић као предсједник државе, што је он одбио да учини. Образлажући одлуку да не потпише опозив, Ђукановић је 4. јануара навео да се комплетан материјал који му је достављен, у суштини, састоји од једне реченице и да је неразумљив. Из Министарства вањских послова су тада оцијенили да Ђукановић одбијањем да потпише опозив седам амбасадора опструира Владу у спровођењу вањске политике земље.

 

 

МВП: Присвајањем кључева, печата, возила и одбијањем да се врате у Црну Гору, покушавају изнова компромитовати државу и њену дипломатску службу

 

Из Министарства вањских послова су за портал ИН4С коментарисали овај случај. Њихов коментар преносимо интегрално:

 

Амбасадори Миодраг Влаховић и Дарко Пајовић још увијек не прихватају чињеницу да их је Влада опозвала са мандата у Ватикану, односно у НР Кини закључно са 15. фебруаром, већ су одлучили да у свом посједу задрже кључеве амбасаде, печат и службено возило, што представља својеврстан преседан у понашању дипломатско-конзуларних представника.

 

Подсјећамо да су игнорисали инструкцију Министарства вањских послова, којом је наложено да предају дужност до 15. фебруара и заврше све преостале обавезе.

 

Привремени отправници послова су увидјели да нема печата у тим амбасадама и о томе одмах информисали Министарство вањских послова, при чему су још једном затражили од поменутих амбасадора да поступе у складу са инструкцијом.

 

Присвајањем кључева, печата, возила и одбијањем да се врате у Црну Гору, покушавају изнова компромитовати државу и њену дипломатску службу.“

https://www.in4s.net/cirkus-i-skandal-opozvanih-ambasadora-pajovic-i-vlahovic-ukrali-kljuceve-i-pecate-ambasade/