Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 49 guests and no members online

   

Уз позив господина Андрије Мандића сам се упустио у литије. Заједно са Црквом и митрополитом кренуо сам у борбу. Организовали смо све оне литије и то је заиста било величанствено

 
26
 
Марко Царевић

Градоначелник Будве Марко Бато Царевић казао је да ће централни догађај у овој години биће локални избори у Никшићу.

„То је велики задатак који је пред нама. Никшић је град из ког долазе и Мило Ђукановић и сви најјачи људи из јавног и подземног свијета. Никшић је центар дешавања и мислим да је веома важно да се баш ту потврди побједа на парламентарним изборима. Побједа у Никшићу, као последњи ударац ДПС, свакако би била од велике важности“, истакао је Царевић у интервјуу за Српски телеграф.

Каже да је прошла година била бурна по много чему, али оно што је сигурно, највише ћемо је памтити по паду режима Мила Ђукановића.

„Надам се да то за Црну Гору значи и ослобађање од хоботнице, зване ДПС, која је Црну Гору гушила претходних 30 година. Али и ту морамо бити пажљиви. Господин Ђукановић није нимало наиван, морамо бити веома опрезни. Садашња влада, са Здравком Кривокапићем на челу, кренула је новим путем, видјећемо у ком правцу ће то ићи. Што се мене тиче, ја сам неко ко долази из приватног сектора и код мене се неке ствари решавају брже, по кратком поступку. Тако мислим и да је садашња влада неке ствари требало мало брже и енергичније да уради јер што противнику дате више времена, то само њему иде у прилог. Међутим, ја нисам ту да много одлучујем, господин Кривокапић је ту са својим тимом, он има максималну подршку и надам се да ће у будућем периоду ДПС бити само ружна историја Црне Горе“, истиче Царевић.

На питање шта је то што је кључно, што би нова влада морала да уради у наредном периоду, Царевић каже да би он лично све смијенио, без чекања.

 

“ ДПС је рачунао да ће доћи вријеме кад ће пасти њихова власт, па је своје канале свуда провукао. У полицији, тужилаштву, судству. Знам да су господину Кривокапићу руке везане, али сматрам да се мора брже и жустрије дјеловати. И знам да би смењивање можда било кршење неких закона, међутим, кршио их је и Ђукановић 30 година. Узели су нам језик и писмо, Цркву нисмо смели да дамо“, подсјећа први човјек Будве.

Он је казао да је његова породица цијели живот уз Цркву.

„И то сви знају. Мени је Црква изнад свега. Ја сам 2015, када је тај срамотни закон дат на расправу, схватио да се ради о озбиљној ствари и знао сам да се у борбу за светиње морам укључити. Узели су нам и језик и писмо, остала је још Црква. То се није смјело дати. Уз позив господина Андрије Мандића сам се упустио у литије. Заједно са Црквом и митрополитом кренуо сам у борбу. Организовали смо све оне литије и то је заиста било величанствено. То је нешто што се не може описати, морало се доживјети. Имао сам до задњег дана одличне односе с митрополитом Амфилохијем, али и с покојним патријархом Иринејом. Од њега сам 2015, на препоруку митрополита Амфилохија, добио Орден Светог Саве, на то сам посебно поносан“, закључио је Царевић.

https://www.in4s.net/carevic-znam-da-su-krivokapicu-ruke-vezane-ali-se-mora-brze-i-zustrije-djelovati-narod-u-niksicu-zadace-poslednji-udarac-dps-u/