Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 25 guests and no members online

   

 

Намјера је да се бирачки списак, као један од кључних сегмената изборног процеса, доведе у ред и да се спријече злоупотребе, нарочито у контексту чињенице да су избори за Никшић заказани за 14. март ове године

 

 

Поред јачања контролних механизама у МУП-у, пажња ће бити усмјерена и на транспарентност и сарадњу са цивилним сектором, те ће се у том циљу основати Савјет за транспарентност који ће сачињавати представници релевантних невладиних организација.

Milano, Cinque Terre & Lago Di Como
00:00
% Buffered
01:04 / 01:55
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player

 

Већ крајем децембра прошле године расписао сам јавни позив за предлагање представника невладиних организација за чланове Савјета. Савјет ће се бавити питањима поштовања људских права и слобода, контролом извршавања буџета јавних набавки и контролом бирачког списка.

 

Намјера је да се бирачки списак, као један од кључних сегмената изборног процеса, доведе у ред и да се спријече злоупотребе, нарочито у контексту чињенице да су избори за Никшић заказани за 14. март ове године.

 

У том циљу, успостављен је Тим који функционише на нивоу Министарства унутрашњих послова, а чији је задатак праћење, усмјеравање и организација реализације обавеза МУП-а које произилазе из изборних закона, за вријеме трајања изборног процеса.

 

Такође, из МУП-а је упућена иницијатива према Влади да се формира мјешовита комисија која ће бити додатна потпора у циљу уређивања бирачког списка и очекујем да буде ускоро формирана, казао је Секуловић.

 

 

(Борба)