Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas249
Juče594
Ove nedelje843
Ovog meseca2715
UKUPNO677783

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 18 guests and no members online

   

Руски падобранци поручују: Ко увриједи Русију – имаће посла с нама

Они који увреде, нанесу штету Русији имаће посла са Ваздушно-десантним снагама, изјавио је бивши командант овог рода војске Владимир Шаманов у интервјуу листу „Известија“

 

Rusija, uticaj, Ruski
Русија

Они који увреде, нанесу штету Русији имаће посла са Ваздушно-десантним снагама, изјавио је бивши командант овог рода војске Владимир Шаманов у интервјуу листу „Известија“.

„Где нареди врховни командант, тамо, заједно са Ваздушно-космичким снагама Русије, и идемо. У Рјазањској ваздушно-десантној школи се може видети плакат: Ко увреди Русију, имаће посла са Ваздушно-десантним снагама“. То нису обичне речи, већ конкретно упозорење: имаћете посла са нама“, рекао еј Шаманов.Он је нагласио да су данас Ваздушно-десантне снаге „најуниверзалнији“ део руских Оружаних снага. Падобранци превазилазе своје другове из других јединица по идеологији и борбеним способностима, сматра Шаманов.

Бивши командант, данас посланик Државне думе, подсетио је да некад руске падобранце пореде са америчким маринцима, али, по мишљењу Шаманова, постоје одређене разлике.

„Амерички маринци чувају, како они кажу, националне интересе широм света, док су Ваздушно-десантне снаге Русије инструмент који омогућава да се реше задаци, пре свега одбране територије земље, у сарадњи са савезницима из ОДКБ. Ако је то потребно, обављају задатке у иностранству“, закључио је он.

У Русији се обележава дан Ваздушно-десантних снага – 90 година постојања. Руски председник Владимир Путин, у честици падобранцима, изразио је увереност да овај род војске никад неће разочарати и да ће увек бранити интересе Русије.

https://www.in4s.net/ruski-padobranci-porucuju-ko-uvrijedi-rusiju-imace-posla-s-nama/