Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1143
Juče1354
Ove nedelje3727
Ovog meseca36644
UKUPNO2396009

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 30 guests and no members online

   

фото: Министарство одбране Србије


Припадници 250. ракетне бригаде за ПВД Војске Србије, са колегама из Бугарске армије, успешно су данас извршили бојно гађање циљева у ваздушном простору на полигону „Шабла“ у Бугарској, саопштило је Министарство одбране Србије.


фото: Министарство одбране Србије

Заједничком бојном гађању припадника две војске присуствовао је председник Републике Бугарске Румен Радев, који се по доласку на полигон на обали Црног мора сусрео и са замеником команданта РВ и ПВО бригадним генералом Савом Миленковићем и заступником команданта 250. ракетне бригаде пуковником Миланом Поповићем, који предводе делегацију Војске Србије.


фото: Министарство одбране Србије

Оцењујући вежбу оценом одлично, генерал Миленковић је истакао да су у врло неповољним метео-условима, какве до сада нису искусили, припадници 250. ракетне бригаде извршили бојно гађање и успешно оборили све мете. 

- Осим провере оспособљености послуга, гађање је имало за циљ и разбијање психолошке баријере која прати доживљај лансирања код послуга. Ово гађање изводимо четврти пут а, као и претходних година, тежили смо ка томе да се састав послуга не понавља и да што више људи учествује у лансирању и лично га доживи – нагласио је генерал Миленковић. 


фото: Министарство одбране Србије

Говорећи о сарадњи са бугарским колегама, он је истакао да је заједнички рад био изузетан, послуге су се заједно увежбавале, заједно припремале ракете, а и све остале активности протицале су у најбољем реду. фото: Министарство одбране Србије


фото: Министарство одбране Србије

Сарадња са ваздухопловним снагама Републике Бугарске, започета је 2010. године, када је извршено и прво гађање на „Шабли“, а овогодишње гађање четврти је заједнички сусрет српских и бугарских ракеташа. На полигону бугарске армије на Црном мору недалеко од Варне, припадници РВ и ПВО Војске Србије успешно су изводили гађања 2010, 2011. и 2013. г

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.