Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas430
Juče622
Ove nedelje4396
Ovog meseca18517
UKUPNO912676

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 21 guests and no members online

   

 

  • 13:36 15.08.2021.

НЕ РАДИ СЕ О НОВОМ „БЕКСТВУ ИЗ САЈГОНА“ – ТАЛИБАНИ СУ ЗА САД НОВА ИСЛАМСКА ДРЖАВА

* Трупе режима Ашрафа Ганија имале наредбу да не пружају отпор... Авганистански министар унутрашњих послова Абдул Сатар Мирзаквал изјавио је да неће бити напада на Кабул, да ће промена власти бити мирна

* На исти начин се предали и Мајданшахр, административни цернтар провинције Вардак, и велики град на истоку Авганистана Џалалабад

_______________________________________________________

       ДОК многи живе у заблуди да је Америка у Авганистану претрпела пораз и да из њега срамно и панично бежи – Америка заједно са својим Талибанима светлосном брзином прави емират какав је била Исламској држави и Џебхат ан-Нусра (ал-Каида) наменила у Сирији.

       Талибани су минуле ноћи и јутрос ушли у делове Кабула. Фактички без борбе јер су трупе америчког „председника Авганистана“, Ашрафа Ганија, имале наредбу да не пружају отпор.

       Прво су своје заставе истакли у западним деловима Кабула, укључујући и тамошњи универзитет. Међутим, истовремено су у главни град ушли са неколико страна.

       Пошто Талибани већ контролишу све граничне прелазе, из Афганистана је могуће изаћи само преко аеродрома у Кабулу.

       Прошле ноћи им се предао и град Мајданшахр, главни град провинције Вардак.

       За Американце, иако су особље своје амбасаде евакуисали хеликоптерима, није „нови Сајгон“. То ће свима постати јасно наредних недеља и месеци.

       Руски пуковник Анатолиј Матвијчук, који је био у саставу совјетских трупа у Авганистану, изјавио је:

       „Талибанске снаге већ контролишу Кабул. Једино питање пред Ганијевом владом је - како предати град са најмање губитака. Узимајући у обзир тактику талибанског покрета  инфилтрације у малим групама, милитанти се нису само учврстили на периферији главног града, већ су у ствари већ заузели Кабул“.

       Талибани су у Кабул ушли без борбе, а Ганијеви министри су им у томе помогли „по америчким инструкцијама“, а и да би остали живи.

       У међувремену је авганистански министар унутрашњих послова Абдул Сатар Мирзаквал изјавио да неће бити напада на Кабул, да ће промена власти бити мирна.

       Талибани су – јер им се у истој режиији и без борбе предао и Џалалабад – саопштили да ће сви досадашњи авганистански званичници бити безбедни и да не треба да беже из земље.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/americki-rezim-u-kabulu-predao-se-u-americkoj-reziji-americkim-talibanima

 

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.