Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas511
Juče1097
Ove nedelje3013
Ovog meseca5917
UKUPNO835224

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 39 guests and no members online

   

Блистава операција белоруских служби: Ухапшена `ударна игла` обојене револуције против Лукашенка

  • 20:41 23.05.2021.

ЛЕТЕО ИЗ АТИНЕ ЗА ВИЉНУС, КАД ЈЕ БИО ИЗНАД БЕЛОРУСИЈЕ ПИЛОТУ ЈАВЉЕНО ДА У АВИОНУ ИМА БОМБУ

* Уследило је принудно слетање у Минску, у пратњи белоруског МиГ-29, улазак агената КГБ у авион и хапшење Романа Протасевича, оснивача и главног уредника Telegram-канала Nexta и Telegram-канала «Беларус великог мозга“ преко којих је оперативно дириговано протестима у Белорусији

* У Русији цела операција названа „блиставом“ и зато што су оба формално Протасевичева субверзивна пројекта у РФ проглашена за екстремистичке

* ФАКТИ: Хапшење Протасевича много је више од хапшења Протасевича. Са њим су су `ухапшене` могућности америчке, пољске и литванске агентуре у Белорусији и према Белорусији.

____________________________________________________

       КО ХОЋЕ да види шта је озбиљна власт – нека окрене главу према Белорусији.

       Њене специјалне службе су извеле суптилно-спектакуларно хапшење Романа Протасевича, оснивача и главног уредника Telegram-канала Nexta преко којег је оперативно дириговано протестима у Белорусији.

       Од председничких избора у тој земљи  у августу прошле године до данас.

       А Протасевич није просто Протасевич. Он је био ударна игла америчко-пољско-литваннских субверзивних операција против Белорусије и власти Александра Лукашенка.

       Сада је „игла“ у истражном притвору. Захваљујући томе што га је "женска особа", са којом је кренуо из Атине, мобилним снимила док су се аутобусом кретали према атинском аеродрому и ту фотографију преко Telegram-канала послала Антону Мотољку, другом опозиционару, којег белоруске власти такође сматрају умешаним у терористичке активности. 

       Све се, иначе, одиграло овако.

       Протасевич је данас летео авионом ирске лоукостер авио-компаније Ryanair из Атине за Виљнус, главни град Литванија.

       Када је авион био у небу изнад Белорусије, ппилот је добио сигнал да је авион миниран.

       Уследило је слетање у Минску. У пратњи белоруског МиГ-29.

       Један путник, Роман Протасевич, био „изведен“ из летелице, а белоруске специјалне службе су прегледале цео авион у потрази за „бомбом“.

       Дизање у ваздух МиГ-29 лично је наредио Лукашенко.

       Белоруска Главна управа за борбу против организованог криминала и корупције потврдила је хапшење Протасевича.

       Посланик у Државној думи РФ Вјачеслав Лисаков назвао је хапшење оснивача Telegram-канала Nexta и Telegram-канала «Беларус великог мозга“ (у Русији су оба проглашена за екстремистичке) „блиставом операцијом“ Лукашенкових специјалних служби:

       „Пронашли су `објекат`, испратили га, убацили у игру могући терористички напад, а заправо присилили авион да слети и потом у узели Протасевича у добре руке. То је озбиљан потез против добро ухрањених твораца ресурса, који људе увлаче у директан сукоб са снагама безбедности, ради својих политичких и финансијских интереса, верујући да немају чега да се боје“.

       Кључни актери покушајадржавног удара у Белорусији у форми обојене револуције били су више пута упозорени да се не играју ватром.

       Шеф КГБ БелорусијеИван Тертел поручио им је:

       „Наши очеви и дедови проналазили су издајнике и саучеснике фашиста и деценијама касније, ма где да су били. Ми никада нећемо одступити од те линије“.

http://fakti.org/globotpor/blistava-operacija-beloruskih-sluzbi-uhapsena-udarna-igla-obojene-revolucije-protiv-lukasenka

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.