Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas344
Juče187
Ove nedelje531
Ovog meseca10177
UKUPNO839484

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 35 guests and no members online

   

 

"Устав упућује на Породични закон који брак дефинише као законом уређену заједницу мушкарца и жене. Стога и закон о истополним заједницама не бих могао да потпишем и вратио бих га Народној скупштини", казао је Вучић

 
Александар Вучић

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је као председник дужан да штити Устав и да зато не може да потпише закон о истополним заједницама.

 

Вучић је у интервјуу за празнични број „Блица“ објаснио да члан 62 Устава каже да у брачне односе слободном вољом пред државним органима ступају мушкарац и жена тако да би потписвањем поменутог закона прекршио највиши правни акт државе.

„Устав упућује на Породични закон који брак дефинише као законом уређену заједницу мушкарца и жене. Стога и закон о истополним заједницама не бих могао да потпишем и вратио бих га Народној скупштини“, казао је Вучић.
Каже да не искључује могућност да се Устав промени у будућности, али да је данас овако.

Упитан какав је његов лични однос према закону, каже да је то показао избором Ане Брнабић за премијера, али и да истовремено није горљиви заговорник истополних заједница.

Додао је и да га не занимају реакције.

 

„Наше је да од Србије направимо модерну и нормалну земљу, али и земљу у којој се поштује правни поредак“, закључио је Вучић.

https://www.in4s.net/vucic-ne-mogu-da-potpisem-zakon-o-istopolnim-zajednicama/

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.