Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas959
Juče1097
Ove nedelje3461
Ovog meseca6365
UKUPNO835672

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 43 guests and no members online

   

Амерички председник Доналд Трамп

© AP Photo / Evan Vucci
Свет

Одлазећи амерички председник Доналд Трамп недавно је разговарао са сарадницима о идеји покретања нове политичке странке, јавља Воли стрит џурнал, позивајући се на своје изворе.

Трамп је ту идеју прошле недеље изложио сарадницима и неколицини људи који су му блиски, а нова политичка групација наводно би била названа „Патриотска странка“.

Трамп је, иначе, у последњим сатима свог мандата у опроштајном говору рекао да је покрет који је започео само почетак.

"Сада, када се припремам да предам овлашћења новој администрацији, желим да поручим да је покрет који смо започели само почетак“, напоменуо је он.

После Трампових оптужби за изборну крађу и нереда у Вашингтону, за које је оптужен да их је подстакао, многи републиканци су му окренули леђа.

Лидер републиканаца у Сенату Мич Меконел обрушио се на њега оптужујући га за изазивање насиља Вашингтону, а медији су још раније јавили да је потпредседник Мајк Пенс био бесан због његовог позива да блокира потврђивање резултата председничких избора од 3. новембра 2020. године.

Бела кућа је потврдила да ће Трамп напустити Вашингтон четири сата пре церемоније инаугурације. Према ранијим извештајима, он ће око осам сати ујутро кренути из војне базе Ендрјуз  на своје имање у Палм Бичу на Флориди где ће провести наредне дане.

 

https://sptnkne.ws/FbyM

 


Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.