Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1640
Juče1374
Ove nedelje4237
Ovog meseca13883
UKUPNO843190

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 64 guests and no members online

   

Ово је тајно стварање Велике Албаније: Захарова напала ЕУ због деловања Тиране и Приштине

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова скренула је пажњу на, како је навела, појачане напоре на промоцији концепта Велике Албаније и поручила да Русија позива ЕУ, као посредницу у преговорима Београда и Приштине, да изврши притисак да се поштују постигнути споразуми о питању КиМ

 
2

 

 

Марија Захарова Zaharova
Марија Захарова

 

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова скренула је пажњу на, како је навела, појачане напоре на промоцији концепта Велике Албаније и поручила да Русија позива ЕУ, као посредницу у преговорима Београда и Приштине, да изврши притисак да се поштују постигнути споразуми о питању КиМ.

 

 

 

У саопштењу, Захарова је навела да постоје појачани напори за промовисање концепта Велике Албаније, који укључују, како је навела, меморандум из 27. новембра о успостављању конгреса албанских општина, који би „укључио територију (тзв.) Косова“, преноси ТАС С.

 

– Ово је покушај тајног стварања албанског заједничког простора изван оквира закона и у супротности са суверенитетом и границама међународно признатих земаља – рекла је Захарова у саопштењу објављеном у уторак.

 

Она је оценила да такве акције посебно изгледају цинично имајући у виду одбијање приштинских власти да испуне своје обавезе да формирају Заједницку српских општина на КиМ.

 

– У међувремену, Европска унија, која посредује у дијалогу Београда и Приштине, још није у могућности да натера (тзв.) Косово да поштује споразуме постигнуте уз учешће Брисела. Претпостављамо да би ЕУ требало да води уравнотежену политику, вршећи притисак да дође до усклађивања са постигнутим споразумима – поручила је Захарова.

 

 

ТАС С додаје да је Москва убеђена да се мир и стабилност на Балкану могу постићи само на основу Резолуције 1244 Савета безбеднсти УН и уз поштовање суверенитета и територијалног интегритата свих балканских држава.

https://www.in4s.net/ovo-je-tajno-stvaranje-velike-albanije-zaharova-napala-eu-zbog-delovanja-tirane-i-pristine/

 

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.