Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1058
Juče1230
Ove nedelje2288
Ovog meseca35205
UKUPNO2394570

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 27 guests and no members online

   

 

Пицула је рекао да слиједи динамичан период који ће отворити многа питања

Тонино Пицула; фото: grabancijas.com

Тонино Пицула, извјестилац Европског парламента (ЕП) за Црну Гору истакао је да је пред Црном Гором јединствен догађај и да је први пут демократски смијењена власт након 30 година.

 „И пред ЕУ је јединствен догађај. Реакције Брисела су суздржане“, рекао је Пицула коментаришући резултате избора у Црној Гори одржаних 30. августа за Јутарњи програм Телевизије Вијести „Боје јутра“.

Пицула је рекао да слиједи динамичан период који ће отворити многа питања.

„Видјећемо на који начин ће се носити нова влада и на који начин ће рјешавати проблеме“, рекао је Пицула.

„Изузетно пажљиво пратићемо развој ситуације у правосуђу, односно у оној мјери у којој ће оно бити ефикасније, и што мање или уопште не смије бити подложно притиску политике“, истакао је Пицула.

 Извјестилац ЕП за Црну Гору је рекао да пуно тога треба направити у процесу слободе медија, прије свега заштитити медије и новинаре.

„Требало би се више посветити правним претпоставкама медисјке независности и заштите њихове имовине и заштите финансијске сигурности. Кажу да би било најбоље да се успостави систем медијске саморегулације који је у потпуности функционалан, и друга питања која су опште позната. То је један од тестова за будући парламент и владу“, нагласио је Пицула.

Он је рекао да оно што би међународну заједницу оснажило у увјерењу јесте да је ријеч о промјени владе али не и о спољно политичкој оријентацији цијеле земље и да ће се преузете обавезе од међународне заједнице поштовати и даље.

https://www.in4s.net/izvjestilac-eu-tonino-picula-porucio-jedinstven-dogadjaj-za-crnu-goru-i-eu-prvi-put-demokratski-smijenjena-vlast-nakon-30-godina/

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.