Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1180
Juče1345
Ove nedelje5544
Ovog meseca19444
UKUPNO2336304

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 51 guests and no members online

   

Вучић: Зашто Брисел ћути /видео/

Александар Вучић

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC
Политика

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је био изненађен изјавом премијера привремених косовских институција Авдулаха Хотија да је у Бриселу почело писање завршног споразума, наводећи да Београд не зна ништа о томе.

„Био сам изненађен том изјавом, што нико није демантовао из Брисела, демантовали су само писање наших новина, које су само могле да пренесу изјаву Авдулаха Хотија“, рекао је Вучић у обраћању јавности у Председништву Србије.

Вучић каже да Београд жели да преговара о темама које су стављене на сто и да ће тражити да се разговара и о неиспуњавању онога што је договорено и потписано у априлу 2013. године, а то је Заједница српских општина.

„Одмах да кажем, не занима нас шта је у складу са косовским уставом, пошто онда не треба ни да разговарамо, ако све мора да буде укслађено са косовским уставом онда би могли да примењују само та права, али онда немојте да разговарате са нама о било чему другом“, рекао је Вучић.

Каже да је Београд у доброј вери присутан у Бриселу и да жели озбиљне, конкретне разговоре.

„Али, ако неко мисли да ће Србија бити џак за ударање којем ће сваког боговетног дана да понављају како само треба да признамо независно Косово, а добићемо ништа, онда мислм да је то врло погрешан пут и да нас нигде неће одвести“, рекао је Вучић.

Он је казао да, што се тиче КиМ, предстоје тешки дани, да је Србија спремна за компромис, али да јој не пада на памет да прихвати било шта што није компромис.

Србија ће бити мета оштрих критика

Били смо и бићемо суочени са бројним притисцима и то није новост, јер је Србија на раскршћу путева, не само географски, већ на месту на којем се сударају различити политички интереси великих сила, али и земаља из региона, указао је Вучић.

Нису сви увек радосни ако је Србија успешна, подвукао је Вучић и додао да ће управо зато бројни притисци бити усмерени ка Србији.

"Србија ће бити мета оштрих критика и напада, јер је важно водити ту врсту борбе против наше земље. Али, важно је да грађани знају да ми радимо у складу са плановима, озбиљно и темељно и да ћемо да чувамо мир и тако што ћемо бити све јачи и снажнији економски, што ће нам омогућити јачање и у сваком другом смислу", рекао је Вучић.

"Када сте јачи, и политички и војно, свако ко размишља о евентуалној претњи војном агресијом на Србију, добро ће размислити пре него што нешто предузме, нагласио је председник.

Додао је да је задовољан предузетим мерама, економским напретком, растом индустријске производње, иако, каже, никада не може да буде срећан будући да се суочавамо са тешком кризом изазваном заражном инфекцијом.

"Али, боримо се, предаја није опција. Победићемо и уверен сам да ће сви бројеви, од понедељка бити бољи, и то не само они видљиви на први поглед, већ и они које добијамо од лекара, о броју пацијената који отпуштају и примају у болнице... Није вереме за опуштање, морамо да поштујемо мере и, ако тако буде, знаћемо да је талас прошао", рекао је Вучић.

ВИДЕО:https://youtu.be/UWYg4OXKgDY

 

https://sptnkne.ws/DjfR

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.