Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1167
Juče1345
Ove nedelje5531
Ovog meseca19431
UKUPNO2336291

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 35 guests and no members online

   

Колике су казне ако вас упеца „око соколово“

Систем око соколово за снимање и кажњавање непрописног паркирања у Београду

© Tanjug / ANDRIJA VUKELIC
Вести

Од данас на улицама Београда ради систем „око соколово“ за контролу паркирања. Да ли ће тај соко зажмурити на једно око када са упаљена четири жмигавца чекамо да се ослободи паркинг? Како ће разликовати бахате возаче од оних који имају свакодневну муку да се паркирају близу своје зграде?

Систем „око соколово“ контролише паркирање у 93 улице Београда, а наплата казни почеће, како су најавили надлежни, од 10. августа.

Начелник Комуналне милиције Игор Дивац каже за РТС да је систем направљен тако да снима „апсолутно све“ 360 степени око возила.

„Кад наш систем фотографише возило, аутоматски региструје да ли је возило регуларно паркирано или непрописно, бахато, на шинама, жутој траци, зеленој површини“, напомиње Дивац.

Према његовим речима, камера у возилу препознаје да ли у аутомобилу седи возач или не.

Уколико су у аутомобилу укључена сва четири показивача правца, а возач седи у возилу, неће бити санкције, каже Дивац. Ако возача нема у возилу, платиће казну.

Казне ако вас упеца „око соколо“ су од 5.000 до 25.000 динара.

Најдрастичније казне за физичка лица, од 25.000, су ако је возило паркирано на пешачком прелазу, жутој траци, трамвајским шинама и зеленим површинама.

Најблажу казну, од 5.000 динара, платиће они који се паркирају на тротоару а не ометају кретање пешака или у споредним улицама, где возило не омета саобраћај али је на коловозу.

У случају да је неко други управљао возилом, власник може да се жали Комуналној милицији. Он има рок од осам дана да достави податке о томе ко је управљао возилом. Тада Комунална милиција доставља прекршајни налог оном лицу које је управљало возилом, каже Дивац.

Додаје да власник може платити пола новчане казне ако прихвати одоговорност.

https://sptnkne.ws/DgZ6

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.