Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1177
Juče1345
Ove nedelje5541
Ovog meseca19441
UKUPNO2336301

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 41 guests and no members online

   

Летњу призренску духовну школу је покренуо вероучитељ из Београда, Дарко Николић, који сматра да свако за живота треба макар једном да оде на Косово, јер је тамо, како каже, кључ за свакога ко трага, не само за националним идентитетом, већ и за сопственим. Управо због тога је главна тема школе косовски завет, вишеслојна мисао која делује компликовано, али ствар је у томе да може да јој се приступи из различитих углова, каже Николић за Спутњик.

Велики утисак на студенте оставили су свештеници и монаси који живе на Косову и Метохији, али и они који готово да не говоре, већ у тишини обављају своје послушање.
© Фото : Милан Андрић
Велики утисак на студенте оставили су свештеници и монаси који живе на Косову и Метохији, али и они који готово да не говоре, већ у тишини обављају своје послушање.

 

„Тај завет у сваком времену треба да се наново тумачи и продубљује, да се проналази његов смисао. Он није ништа друго, већ наставак Новог завета, и изван еванђељског контекста не може да се посматра. То је важно, јер су у данашње време млади људи прилично безнадежни. Све што им се нуди као културни модел, обрасци живљења, такво је да својом снагом остављаја незаситост или горак укус. Они који се сусретну са истинским хришћанским предањем, осете ситост, радост душе. Осете да је он по мери људског достојанства“, каже Николић.

 

Он додаје да се за овогодишњу школу пријавила и већина учесника из претходних година, што је још једна доказ да је на правом путу.

 

„За ове три године постали смо једна велика породица. Летња духовна школа је у њиховим животима место од посебног значаја. Многи су изменили свој живот, толико је снажно на њих утицало то што су доживели и чули за недељу дана проведених на Косову и Метохији“.

 

Призренска летња духовна школа почиње у понедељак и моћи ће да се прати на фејсбук страници манастира Високи Дечани.

Извор: спутњик https://rs.sputniknews.com/zivot/202007121122983805-ako-nam-otmu-kosovo-pitanje-je-sta-ce-biti-sa-ostatkom/

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.