Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1157
Juče1345
Ove nedelje5521
Ovog meseca19421
UKUPNO2336281

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 66 guests and no members online

   

ЦХ-92A

© Фото : screenshot/Silja Pluton
Вести

На београдски војни „Аеродром пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници слетео је данас „иљушин“ са испоруком беспилотних летелица из Кине.

Србија је купила од Кине наоружане беспилотне летелице ЦХ-92А, које се користе за извиђање и снимање терена, али могу да носе и бомбе и ракете. Реч је малој беспилотној летелици која ће у нашем Ратном ваздухопловству бити у више варијанти, а једна ће се лансирати са домаћег камиона ФАП 2228.

 

У јануару ове године в.д. помоћника министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић је рекао да се у првој половини ове године очекује испорука кинеских наоружаних беспилотних летелица ЦХ-92А, и то два система, комплета, са укупно шест летелица. Он је додао да се стручњаци ВТИ већ дуже време налазе у Кини, где са кинеским колегама раде на интеграцији система и опреме са поменуте летелице на домаћу беспилотну летелицу „пегаз”, што је посебна корист од сарадње са Кинезима.

ЦХ-92А има распон крила нешто мањи од десет метара, акциони радијус већи од 150 километара, максимална висина лета је 5.000 метара, а брзина нешто мања од 200 километара на сат. Носи две навођене ракете домета до шест километара и намењена је за извиђање, корекцију артиљеријске ватре и за напад на важне циљеве, као што су лака возила, радарско-комуникациони системи и друго.

https://sptnkne.ws/CRtn

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.