Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1149
Juče1354
Ove nedelje3733
Ovog meseca36650
UKUPNO2396015

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 38 guests and no members online

   

 

Вучић је истакао да је са Лавровом размијенио мишљења о читавом низу питања, а да је кључна тема била - односи двије земље у међународним оквирима и подршка Русије интегритету Србије, као и ситуација на КиМ

1
 
Фото: Спутњик

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров стигао је данас у Београд. Лавров је на београдски аеродром слетио око 11 часова, а дочекао га је српски колега Ивица Дачић.

Право са аеродрома Лавров је отишао на састанак са предсједником Србије Александром Вучићем, након чега су се двојица званичника обратила медијима. Вучић је на конференцији за новинаре рекао је да га је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на данашњем састанку упознао са забрињавајућим информацијама које се тичу различитих планова и идеја по питању решавања косовске кризе.

 

Вучић је истакао да је са Лавровом размијенио мишљења о читавом низу питања, а да је кључна тема била – односи двије земље у међународним оквирима и подршка Русије интегритету Србије, као и ситуација на КиМ. Договорено да се Србија са Русијом консултује готово на дневном нивоу.

Кад је ријеч о косовском питању, Лавров је рекао да Русија полази од тога да ЕУ која има мандат посредника не смије да се изолује од својих обавеза и мора да их испуњава поштено и бори се за реализацију већ постигнутих решења, прије свега о ЗСО, који је саботиран од албанске стране.

Послије састанка са Вучићем, Лавров је разговарао са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем.

Руски министар спољних послова разговарао је и са патријархом Иринејем. Лавров је упозорио да су православне цркве широм свијета на удару, док је патријарх Иринеј навео да ће СПЦ тражити помоћ руског народа и Руске православне цркве у вези са очувањем Косова и Метохије у саставу Србије.

https://www.in4s.net/lavrov-na-izlozbi-posvecenoj-odbrani-srbije-od-nato-agresije/

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.