Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas815
Juče985
Ove nedelje3402
Ovog meseca1800
UKUPNO2287034

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 15 guests and one member online

  • Бранислав
   

Преминула Неда Арнерић

Неда Арнерић

© Фото : Youtubе/klasiktv1
Вести

Прослављена глумица Неда Арнерић преминула је у 67. години живота.

Она је, према информацијама које објављују медији, пронађена мртва у свом стану.

Неда Арнерић родила се 15. јула 1953. године у Књажевцу и имала је богату глумачку каријеру. Играла је у више од 110 филмова и у више од 40 позоришних представа. Дипломирала је историју уметности на Филозофском факултету у Београду.

На филму је први пут наступила 1966. године, у остварењу „Сан", након чега је постала прва дечја филмска звезда Југославије. У каријери дугој пола века Неда Арнерић је остварила бројне незаборавне улоге, у филмовима „Вишња на Ташмајдану“, „Ужичка република“, „Сутјеска“, „Валтер брани Сарајево“, „Ко то тамо пева“, „Варљиво лето '68“, „Три карте за Холивуд“ и многим другим. Играла је у бројним италијанским филмовима. Позната је и по бројним улогама у телевизијским серијама.

Добитница је награде „Павле Вуисић“ за животно дело, која се додељује глумцу „као признање за изузетан допринос уметности глуме на домаћем филму“. Такође, добитница је две „Арене“ на Филмском фестивалу у Пули — Златне за филм „Халоа — празник курви“ и Сребрне за улогу у драми „Исправи се, Делфина“.

https://sptnkne.ws/AX7R

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.