Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas102
Juče1375
Ove nedelje1477
Ovog meseca39248
UKUPNO1965413

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 21 guests and no members online

   

Преминула Неда Арнерић

Неда Арнерић

© Фото : Youtubе/klasiktv1
Вести

Прослављена глумица Неда Арнерић преминула је у 67. години живота.

Она је, према информацијама које објављују медији, пронађена мртва у свом стану.

Неда Арнерић родила се 15. јула 1953. године у Књажевцу и имала је богату глумачку каријеру. Играла је у више од 110 филмова и у више од 40 позоришних представа. Дипломирала је историју уметности на Филозофском факултету у Београду.

На филму је први пут наступила 1966. године, у остварењу „Сан", након чега је постала прва дечја филмска звезда Југославије. У каријери дугој пола века Неда Арнерић је остварила бројне незаборавне улоге, у филмовима „Вишња на Ташмајдану“, „Ужичка република“, „Сутјеска“, „Валтер брани Сарајево“, „Ко то тамо пева“, „Варљиво лето '68“, „Три карте за Холивуд“ и многим другим. Играла је у бројним италијанским филмовима. Позната је и по бројним улогама у телевизијским серијама.

Добитница је награде „Павле Вуисић“ за животно дело, која се додељује глумцу „као признање за изузетан допринос уметности глуме на домаћем филму“. Такође, добитница је две „Арене“ на Филмском фестивалу у Пули — Златне за филм „Халоа — празник курви“ и Сребрне за улогу у драми „Исправи се, Делфина“.

https://sptnkne.ws/AX7R

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.