Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas167
Juče171
Ove nedelje338
Ovog meseca3242
UKUPNO832549

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 9 guests and no members online

   

„Није захтев него законита молба!“ Главни руски обавештајац послао поруку о центру у Нишу

Директор спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин

© Sputnik / Екатерина Чеснокова
Политика
 

Русија је свесна како груб притисак НАТО земље врше на Србију како Српско-руски хуманитарни центар не би добио специјални статус и то је још једна потврда грубог мешања у унутрашња питања суверене земље, изјавио је директор руске Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин.

Одговарајући на питање да ли Русија остаје при захтеву за дипломатским статусом особља у Српско-руском хуманитарном центру у Нишу — истом какав припадници НАТО-а уживају у Србији од 2016. године, Наришкин каже да то није захтев.

„То није захтев, већ законита молба руске владе по традицији по којој исти статус ужива низ западних представништава у Србији“, рекао је он у интервјуу за РТС.

Коментаришући ситуацију на Балкану, главни руски обавештајац је навео да је она веома напета, пре свега због повратника који су се борили на страни терористичких организација.

Према његовим речима, међународни тероризам је велика заједничка претња Србији и Русији.

„Зато је безбедносна ситуација веома сложена, како у Србији, тако и у Русији. Ми размењујемо аналитичке оцене развоја ситуације у подручјима нестабилности. Спроводимо сложене заједничке операције ради заштите законитих спољних, српских и руских интереса“, рекао је он.

Наришкин, који у Србији борави поводом Дана српске Безбедносно информативне агенције, прокоментарисао је и сарадњу српских и руских безбедносних служби, наводећи да је она партнерска и да се тиче информација о плановима и финансирању тероризма.

https://sptnkne.ws/Ag4S

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.