Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas435
Juče1097
Ove nedelje2937
Ovog meseca5841
UKUPNO835148

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 46 guests and no members online

   

ДМИТРИЈ МЕДВЕДЕВ У БЕОГРАДУ: Српски и руски народ снага против фалсификовања историје

19.10.2019.
 
 

Медведев и Вучић (Фото: РТС)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да народи који су претрпјели ужасна старадња у Другом свјетском рату представљају снагу против фалсификовања историје.

Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре са руским премијером Дмитријем Медведовим рекао да Русија и Србија имају изузетне пријатељске односе и да двије земље сарадњу развијају на начин да једни другима помажу у међународним институцијама.

– Чини ми се да после много сусрета са председником Руске Федерације Владимиром Путином и премијером Медведовим могу да кажем да су наши односи на највише ниову, да су пуни повјерења и уважавања ставова – рекао је Вучић у Београду.

Вучић је говорио и о трговинској размјени за коју је рекао да из године у годину расте, те да Србија има највећи извоз у Руску Федерацију, те истакао да су заинтересовани за наставак сарадње.

Он је захвалио Медведеву што је данас у посјети у Београду гдје се осјећа велика част што је руски премијер на прослави 75 година од ослобођења Београда.

Вучић је рекао да је задовољан што је и руски премијер данас примијетио напредак Војске Србије, чијем је приказу данас присуствовао на војном аеродрому у Батајници.

Руски премијер Дмитриј Медведев захвалио је Србији за позив да дође на обиљежавање 75 година од ослобођења Београда, те истакао како не идеализује државе већ да су народи истинити творци историје.

Медведев је на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду истакао да су овдје побиједили фашизам и ослободили Европу од концентрационих логора и ропства.

Он је истакао значај оваквих обиљежавања као што је данашњи, те поменуо омладину која је присуствовала полагању вијенаца.

Када је ријеч о Косову, Медведев је рекао да се став Русија заснива на Резолуцији 12 44 и да даје подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Говорећи о економским односима, руски премијер је истакао да данас потписани документи свједоче о развоју економије, те поменуо сферу жељезница.

Медведев је поменуо и нуклеарну технологију, те напоменуо да, ако се и у тој области потписују одређена документа, то онда говори о међусобном повјерењу.

Он је запазио да у Србији раде велике компаније и да доприносе њеном буџету, те навео примјер Нафтне индустрије Србије.

Медведев је додао да се током његове данашње посјете разговарало о Турском току, за који је рекао да створити пуно радних мјеста и пуно прихода.

РТРС, Срна

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.