Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 63 guests and no members online

   

 

 
 

Владо Георгиев (Фото: ИН4С)

Музичара Влада Георгиева, судећи по објавама на Твитеру, изнервирала је одлука друштвене мреже Твитер, да се америчком предсједнику Доналду Трампу трајно одузме налог. Он је ситуацију упоредио и са чувеном књигом Джорџа Орвела „1984“.

“Сви ви који се радујете што је Трампу угашен Твитер, Фејсбук, Инстаграм… Не разумијете суштину… није у питању Трамп. У питању је било ко, ако није дио свјетске машинерије и мафије… сви смо у проблему. Одавно пристајете да не мислите својом главом и постајете мишеви експеримента! 1984!”, написао је Георгиев на Твитеру.

Он је потом објавио још један статус, наводећи да је у питању “цензура говора и слободне мисли”.

Да ли сте свјесни да ликујете над суспензијом говора и да се радујете цензури? Схватате ли да већ нико ништа не смије да каже? Јесте ли схватили да је ово преседан укидања сваке слободе? Чему се радујете? Укинули су нам живот као онакав који смо имали и то још нисте схватили?”, написао је он.

Компанија је раније најавила да ће трајно суспендовати Трампов лични налог “због ризика од даљег подстицања на насиље“.

Твитер је посебно напоменуо да би Трампови твитови објављени раније могли да се протумаче као подршка нередима који су током протеклих дана избили у САД.

ИН4С