Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 49 guests and no members online

   

Ковид 19 сахранио науку, етику, статистику…

Белосветске завере

4

 

 

Смрт у Њујорку

Пише: Драган Вујичић

КО је и колико одговоран за страшни помор грађана у домовима за старе у САД, Канади, Европи током вирусне кризе?

 

Како је могуће да статистичари КОВИД у САД нису ”имали” табелу са годинама рођења преминулих већ су својим ”несналажењем” навели политичаре широм планете да ”закључају” свет и одведу га у рецесију и социјалну кризу из које се изалазак још не назире.

Да ли је нормално да најрефернтнија установа у Америци задужена за предвиђање тока пандемије ЦДЦ Centers for Disease Control and Prevention (CDC)  помеша ”бабе и жабе” и да број тестираних на Корона вирус збраја са бројем тестираних на вирусна крвна антитела и да тако добијен резултат представља гувернерима држава као слику заразе на територији под њиховом управом. Ови извештаји ЦДЦ били су прављени ”како би гувернери имали елементе”да процене да ли је добро да се држава затвори односно отвори за живот’-ово су само нека од главних питања из светске Корона мочваре која ће се вероватно из домена суда струке и етике ускоро преселити у Кривичне судове.

„Еутаназија“ и прикривање у Њујорку

Дана 15. марта 2020. године у старачким домовима у Њујорку боравило је 101.518 Њујорчана. Десет недеља касније, петина људи је лежала мртва. Да буде још црње, декретом Ховарда Цуцкера Комесара за здравље Државе Њујорк од 15.априла када је постало јасно да се у Домовима за старе догађају сцене масовног умирања,свих 613 управника Домова добило је налог да прикривају право стање и да штићенике који су умирали у болницама или кући ”заборави са списка”.

Дана 25. марта 2020. године, Министарство здравља државе Њујорк издало је хитно упутство болницама да старије пацијенте заражене Короном отпусте и отпреме у Старачке домове. Управницима старачких домова (613 их је), начелницима неговатељица у домовима и људима задуженим за отпуштање из болница дате су смернице како да споведу одлуку. Домовима за старе је наређено да хитно морају да поступе по Упутствима примајући сениоре а то је био увод у Ковид катастрофу у Њујорку-пише Вилијам Валтер Ки угледни новинар Спектатора у анализи за Глобал Рисрч. (https://www.globalresearch.ca/howard-zucker-scarlet-letter/5713887)

Према документима које обелодањује Валтер Ки, Администратори болница добили су дискреционо право над проценом способности пацијента за транзит и над избором стараца у који дом ће бити послати. Овим установама је забрањено да захтевају од болница здравствени билтен о болеснику укључујући и Цовид-19 тест. Такође нису имали могућност ни сами да изврше проверу пацијента.За свега четири дана 29. марта 2020.настао је хаос и појављују се први новински текстови о умирању у старачком дому у Вашингтону, у којем је одједном преминуло 40 њих или половина од послатих. Од 27 марта процењује се да је 57 одсто од свих послатих пацијената у Домове за старе било Ковид позитивно.

Између 25. марта и укидања сулуде одлуке 10. маја око 4.500 старијих пацијената у Њујорку пребачено је из болница у старачке домове. Мада је гувернер Куомо направио Ковид болнице широм државе и помпезно се сликао поред њих – за најстарије није било места.

Архитекта овог решења био је Хуард Цуцкер некада челник СЗО ”у хитним одговорима на САРС, антракс, Аидс, Еболу, Зику, оспице и легионелу”. ”Стручњак” је и професор Биолошке безбедности на Џорџтауну универзитету, а као комесар за здравство државе Њујорк „надгледа целокупну радну снагу у здравству, као и здравствене установе, укључујући болнице, дугорочну негу и старачке домове.“

Жетва смрти у Њујорку трајала је до 15. априла несметано док мртвачка кола испред Домова нису постала превише упадљива. Јавност је почела да доводи у питање Куомов ”демократски начин одговора на ”заразу уз ТВ камере и кукање над судбином Њујорка – ”док савезна влада” не ради ништа.

Дана 15.априла у 11:46, свих 613 управника старачких домова у Њујорку примили су е-пошту и наређено им је да присуствују видео конферецији коју ће водити Цуцкер. Наређено је да се не воде белешке и као траг остао је само дво-минутни снимак са састанка. Директорима је речено да прегледају своје досијее и припреме одвојене листе тестираних и претпостављених смртних случајева и да изузму са списка сваког покојника који је пребачен у тешком стању у болницу или кући да умре.

Званична смртна смрт од 5.900 смртних случајева у старачком дому је гола превара. Локални новинари интервјуисали су запослене у старачким домовима који се заклињу да је смртност у њиховим домовима неколико пута већа од онога што се појављује у владиним извештајима.

Службени збир смртних случајева у старачким домовима у Њујорку износи 20% укупног броја умрлих у држави Њујорк (29.09). То је рекорд у смртности старачких домова на свету.

Злоупотребе мртвих у Квебеку

У 14 америчких и неколико европских држава смртност у Старачким домовина чини преко 50% жртава Цовид-19. Неколико земаља попут Канаде има стопу смртности од 80% у популацији становника домова за старе. У Квебеку, који је наметнуо политику сличну оној у Њујорку, готово 90% смртних случајева Ковид-19 чине неговатељи настаријих. Како тврди Вилијам Валтер Ки, када за Њујорк ”испливају” прави подаци, испоставиће се да је у овом граду од свих умрлих, 70 до 90% било међу старима. То није сметало Куому и сарадницима да од Њујорка, преко Њујорк тајмса и других диригованих медија направе девети круг Корона пакла и да буду нон стоп у жижи ТВ ужаса.

Манипалуација смрћу и практично насилна еутаназија житеља Домова за старе у Квебеку у Канади према истраживању Кија има више нивоа злоуптреба медицинске струке и медицинске статистике.

Ковид у Квебеку могао се дијагностификовати подједнако ”мериторно” тестирањема на вирус или проценом лекара. Мада ниједан од ових начин није поуздан (тестови су се показали као катастрофа) једном када је пацијент категорисан као ЦОВИД-19 уколико је преминуо, као „узрок смрти“ (на умрлици) писало је зараза.

Подаци о смртности (засновани на ЦОВИД-19 као узроку смрти) унети су банке медицинских података у провинцији и Отави и интегрисани у глобалну банку података ЦОВИД-19.

По свему судећи, већина смртно болесних пацијената у старачким домовима није умрла од ЦОВИД-19 -тврди новинар Спектатора јер, како тврди, вирус у овој земљи је био слабијег интезитета. Лагано је зарад одржавања илузије да се коронавирус у Квебеку повећава алармантном брзином, пружајући тако оправдање за одржавање закључавања и социјалне дистанције.

То је велика лаж. А медицинско особље и квебечки политичари то знају. Ипак, медији не извештавају о томе – каже.

  • 8,5 милиона становника Квбека чини 22,6% становништва Канаде (37,6 милиона).
  • Квебекове 3.483 смрти од ЦОВИД-19 чине 62,5% од укупног броја у Канади (5.595).
  • Онтарио, са становништвом од 14,6 милиона, извештава о 1.858 смртних случајева ЦОВИД-19.
  • У остатку Канаде (око 14,5 милиона) пријављено је 345 смртних случајева.

Од четири милиона грађана Квебека пола живи у великом Монтреалу. Још два милиона у кругу од 100 километара од града . Ово подручје пријавило је је 90% смртних случајева у Канади делом и зато што је тамо лоцирана већине од 2600 Домова за старе.

Званично, 75% (2.601) смртних случајева у Квебеку ЦОВИД-19 догодило се у старачким домовима. Умирање у дому дом плус смртност старијих ван њих током кризе, прелази 90% свих смртних случајева у провинцији током два и по месеца. Млађи су умирали ”као и пре” заразе. Готово 40% смртних случајева било је старости од 80 до 90 година. Трећина је била старија од 90 година.

У Квебеку прва смрт забележена је 18. марта. Шест од првих 9 смртних случајева Квебека догодила се у старачким домовима и до 27. марта било је свима јасно да су домови очигледна биолошка опасност.

… Као у Италији и Шпанији, и Квебек се фокусирао на ослобађање капацитета болница и одељења хитне помоћи, а у неким случајевима превентивно је пребацивао старије особе из болница у установе за негу. Резултат је хуманитарна катастрофа још неутврђених размера …

Статистика „погубљена“у смрти

Чињеница бр. 1: ОКО 1,7% становништва у САД-у живи у установама за дугорочно пружање медицинске заштите (Старачки домови), укупно 5,7 милиона.

Чињеница бр. 2: Становници домова чинили су 38.800 или 53% свих смртних случајева ЦОВИД-19 (на основу недавних података). Остатак Америке или 98,3% житеља имао је губитак у популацији од отприлике 34.600 смртних случајева, или 47% укупног броја умрлих у држави. Зашто је затворена економија и порушена будућност САД- пита Грегори Кипинс шеф Борда директора Инвестиционог фонда Инвикта у анализи статистике смрти у САД.

Угледни економиста ,позивајући се на истраживање Грег Гирвана и Авика Роја из Фондације за истраживање једнаких могућности, САД (..https://freopp.org ) пише хорор причу о злоупотреби Корона вируса у економско – политичкој агенди.

Када је 1,7% веће од 98,3%?

У бизарном свету извештавања ЦОВИД-19 то је случај: 1,7% је веће од 98,3%. Тачније, смртни случајеви уске групе становништва од 1,7% су већи од смрти од осталих 98,3%. Нумерички, смрт може бити смрт, али са становишта политике – нису све смрти исте.

Стопа смрти у Домовима за старе је запањујућа. Виша је 50 пута од стопе смрти код остатка становништва.

Али имамо још већи и озбиљнији проблем јер бројеви преминулих у Домовима за старе ”замагљују” слику заразе и самим тим политику јавног здравља – каже економиста наглашавајући да је гашење економије у свету, у коме је 98,3% становништва могло да живи и напредује без бојазни за животе превише драконска и неразумљива.

У овом тренутку имамо у руци су статистике које су врло индикативне и говоре о грубом неспоразуму у доношењу одлука савезне државе и локалне самоуправе – каже економиста и обајшњава структуру медицинског збрињавања старих лица у САД:.

Систем се састоји од:

Старачки домови и квалификоване установа за негу

Помоћне животне установе – Заједнице стамбеног збрињавања или домови личне неге

Дневни центри за одрасле

Агенције за патронажну негу

Хосписи

Доступни су били само подаци из прве две карике система. У подацима нису достављене чињенице како и од чега су најстаријих умирали у годинама пре.

Да ли је стопа смртности од ЦОВИД-19 лошија, боља или приближно иста као у претходним сезонама грипа – такође је остало питање без одговора. Без ових одговора на основу података до 10 маја закључује се да је код старијих у Домовима за негу стопа смртности 100 пута већа од стопе умирања приликом сезонског грипа.

Када се процењује сезонски грип у целини и обухвати сва популација, смртност од Ковида је 0.022 одсто док је код Сезонског грипа 0.017.

Зашто је цела планета стала а помоћ није пружена најугроженијој популацији?

Живо блато у Џорџији

Најбизарнија прича из живог блата Короне стиже из ЦДЦ ( ржавног института САД који је задужен да води борбу против заразе). У Атланти, у Џорџији су, како пише магазин Атлантик признали да су помешали ”бабе и жабе”. У Центру за контролу и превенцију болести спојили су резултате две различите врсте тестова на коронавирусу искривљавајући неколико важних метричких података и пружајући земљи нетачну слику стања пандемије.

Резултат је да су државе имале неупотребљиве податке и за затварање и приликом одлука да се отворе из ”локдауна”.

Владина агенција за борбу против болести сабирала је тестове на вирус и тестове на антитела и такву слику давали државама. Пенсилванија, Џорџија,Тексас… на основу таквих податка су се нашле у зачараном кругу промашаја. То није била само техничка грешка. Државе су поставиле квантитативне смернице за поновно отварање својих економија на основу ових погрешних података.

Према извештају ((https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/05/cdc-and-states-are-misreporting-covid-19-test-data-pennsylvania-georgia-texas/611935)/ )када су новинари Атлантика позвали телефоном Асих Јиа, професора Глобалног здравља са Харварда и директора Харвард Глобал Хелтх Института и рекли шта су сазнали, професор је остао затечен: „Мора да се шалити са мном“, рекао је.

– Вирусни тестови, узети узорком из носа или пљувачке, траже директне доказе инфекције коронавирусом. Сматрају се златним стандардом за дијагностицирање особе са ЦОВИД-19. Државе сматрају да је позитиван вирусни тест једини начин да потврде случај ЦОВИД-19. Тестови на антитела, за разлику од тога, користе узорке крви да потраже биолошке сигнале да је особа била изложена вирусу у прошлости. Ако се неко тестира негативно на вирусном тесту, лекар може бити релативно уверен да тренутно није болестан а ако се неко тестира негативно на тесту на антитело, вероватно никада није био заражен или изложен коронавирусу.

– „Вирусно тестирање подразумева трагање колико је људи заражено, док је тестирање антитела налик гледању у ретровизор. Два испитивања су потпуно различити сигнали “Комбинујући две врсте резултата, ЦДЦ их је учинио „неразумљивим“ и неупотребљивим, рекао је професор.

Вилијем Хениџ професор епидемиологије на Харварду такође ”шокиран” сазнањем, мањи проблем види у стварању ”заблуда јавности о стању ствари” истичући да ово мешање „чини животе стварних епидемиолога страховито тешким“.

У историјату промашаја ЦДЦ Атлантик издваја: На веб сајту су престали да објављују било шта што подсећа на комплетну базу података о свакодневним резултатима тестова 29. фебруара.

У трећој недељи маја наставили су са објављивањем података о тестовима уз истицање да су у бројеве укључени само вирусни тестови док тестови на антитела нису обухваћени, наведено је на Вебу ЦДЦ 18. маја.

Три дана касније поново су изменили саопштење: Нестало је свако позивање на раздвајање две различите врсте тестова. „Ови подаци су сакупљени из више извора“, гласи нова верзија.

https://www.in4s.net/kovid-19-sahranio-nauku-etiku-statistiku/