Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas783
Juče985
Ove nedelje3370
Ovog meseca1768
UKUPNO2287002

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 11 guests and no members online

   

Renoviran helidrom VMA, radove finansirao DCV u iznosu od 200.000 evra

 Министар Вулин: Савремени хелидром за Војску Србије и све наше грађане

Predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Direktorata civilnog vazduhoplovstva pustili su zvanično u upotrebu  renovirani, i kako navode, unapređeni helidrom Vojnomedicinske akademije. Radove je finansirao Direktorat civilnog vazduhoplovstva u iznosu od 25 miliona dinara.

– Reč je o jedinom helidromu u Republici Srbiji koji obezbeđuje uslove za sletanje dva helikoptera istovremeno, na dve pozicije, danju i noću i u svim uslovima. Veoma je značajan za RViPVO, VMA, ali i za celokupan sistem odbrane. Sada  su obezbeđeni uslovi za smeštaj posade helikoptera, unutrašnje službe, kao i sanitetskog osoblja i lica koja se helikopterima transportuju. – istakao je komandant RV i PVO general-major Duško Žarković. Događaju su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, direktorka DCV-a Mirjana Čizmarov i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Milan Mojsilović

 

 Sada imamo dve sletno-poletne tačke, obe imaju osvetljenje, što znači da u svim vremenskim uslovima, danju i noću, možemo da primimo sve tipove helikoptera, bez obzira na njihovu veličinu. Pacijenti VMA su na ovaj način dobili jednu dragocenu uslugu, ali je i Vojska Srbije dobila jednu novu sposobnost, kao i svi građani Srbije. Svako ulaganje u Vojsku Srbije jeste ulaganje u kvalitet života svakog građanina i što budete imali jaču i opremljeniju Vojsku Srbije i što mi budemo imali više novih sposobnosti, to će biti jača i Srbija i to će biti lakši život svakog građanina naše zemlje.

Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da se zahvalim direktorki Čizmarov i zato što razume i zato što je prepoznala potrebu da se pomogne pacijentima VMA, kao i svakom našem građaninu, ali i Vojsci Srbije. Pozivam i ostale socijalno-odgovorne subjekte u ovoj zemlji da uvek razmišljaju o tome da mogu da pomognu svojoj Vojsci, jer tako će pomoći i svojoj državi. Helidrom je otvoren, on će se koristiti i nadajmo se da ćemo ga uvek koristiti u mirnodopske svrhe i uvek za dobro, ali on je tu 24 časa na raspolaganju svim građanima naše zemlje, ne samo pripadnicima Vojske – izjavio je Vulin.

https://tangosix.rs/2019/03/01/renoviran-helidrom-vma-radove-finansirao-dcv-u-iznosu-od-200-000-evra/,

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.