Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas146
Juče613
Ove nedelje6891
Ovog meseca759
UKUPNO728785

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 16 guests and no members online

   

             Zašto sajt www.appvs.rs-podsećanje

Povodom izbora u UVPS

Poštovani posetioci ovog sajta, u ime APPVS, kao predsednik APPVS našao sam za potrebno, da Vam se obratim posle dvomesečnog rada ovog sajta, i pojasnim zašto je nastao ovaj sajt.

Odmah da istaknem, nije nam bilo lako da se odlučimo da otvorimo sopstveni sajt, imajući u vidu da postoji sajt UVPS i glasilo vojni Veteran čiji je bio cilj da pravovremeno i istinito informišu sve KVP, o bitnim pitanjima, od interesa naše populacije, ali na našu veliku žalost to se trenutno u dobroj meri ne ostvaruje.

Poznato je, da je mesečnik vojni Veteran nastao devedesetih godina prošlog veka i bio dobro prihvaćen. Nešto kasnije nastao je i sajt uvps.rs. Nakon  poznatih događaja dvehiljadite godine, analogno promenama u političkom životu Srbije, došlo je do korenitih promena i u tadašnjem UVPJ zatim UVPSCG i današnjem UVPS. Ova glasila pretvorila su se u glasila jedne interesne grupe, zatvorena za pristup svakome ko iole drugačije misli, svaku kritiku na rad te interesne grupe, organizovane na strogoj subordinaciji, kako je to prikazano na sajtu uvps.rs (ORGANIZACIJA) koju vrhovnik drži u šaci. Dokaz za to je da su mnogi članovi izbačeni, podneli ostavke, smenjeni ili napustili UVPS.

Stoga smo se odlučili da otvorimo ovaj sajt u kome će  preko FORUM-a na sajtu appvs.rs biti data prilika, da svako, ko želi, može da iznese svoje statove, mišljenja i predloge, da li se to nekome svidelo ili ne. Cenimo da je vrlo bitno da se čuje šta članstvo-baza misli, kritikuje i predlaže. Da bi bili što otvoreniji određena su tri moderatora i to po jedan iz Beorada, Niša i Kragujevca koji rukovode FORUM-om s tim da APPVS kao vlasnik drži administraciju.

Sajt uvps.rs organizovan je na sasvim drugi način nema FORUM-a, na sajt stavljaju sopstvene članke, dozvoljavaju strogo cenzurisane komentare, a to znači da ne puštaju one komentare koji im ne idu u prilog.

Takva politika novog rukovodsta od dvehiljadite godine dovela je do cepanja jedinstvene organizacije i nastalo je više organizacija od kojih je jedna i APPVS.

S obzirom da se u zadnjem broju vojnog Veterana pojavila euforična analiza predsednika UVPS o radu udruženja u proteklih 20 godina prilika je da se svi oni koji su radili i doprineli da ovo udruženje opstane do današnjih dana, iznesu svoje ocene, mišljenja i predloge, da iznesu uspehe-neuspehe i predloge a u cilju unapređenju našeg zajedničkog rada.

Na moje veliko zadovoljstvo, pojavili su se prvi članci na tu temu, ostvarena je  zavidna posećenost našeg sajta, te stoga možemo konstatovati da je doneta prava odluka i sajt je potvrdio naša očekivanja i počelo da se ostvaruje veza na relaciji rukovodstvo i članstvo-baza.

Pozivam sve učesnike sajta, da u okviru svoje spoznaje, uzmu učešće u raspravi-analizi, bez primesa lične rasprave i nadmudrivanja, okrenemo se pitanjima koja su od interesa naše populacije, kako bi udruženja, bez obzira kako se zovu, doprinela da se dostojanstveno ponašamo, negujemo tradicije i zaštitimo naša prava.

Očekujem da posle svestrane analize dođemo do onog cilja koji je sebi postavila APPVS a to je ponovno stvaranje jedinstvene organizacije, nije bitno kako bi se zvala, ma da je naprihvatljivije UVPS, ali  da je niko ne može držati u ŠACI.

Sa tom željom srdačno Vas pozdravljam!

Predsednik APPVS  : Vladisav Milosavljević

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.