Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas2124
Juče1097
Ove nedelje4626
Ovog meseca7530
UKUPNO836837

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 85 guests and no members online

   

Путин: Само заједно можемо одговорити на све изазове

Објављено: 04.11.2019.год.

Фото: © Михаил Метцель/ТАСС


Председник Владимир Путин је на пријему поводом Дана националног јединства рекао да само заједно можемо одговорити на све изазове.

"Оданост Отаџбини хранила је наше претке, који су се пре више од четири века ујединили у народну војску, превазишли невоље и спасили земљу од пропасти, ослободили је од окупатора и освајача. Одбрана је постала главна уједињујућа ствар људи различитих националности, класа. Тај снажни свемогући дух јединства преношен је с генерације на генерацију. Наш народ је увек стајао раме уз раме, несебично се борио за слободу и независност наше домовине", рекао је председник.


Предсеник је такође подсетио да ће наредне године Русија прославити 75. годишњицу победе у Великом отаџбинском рату.

 


"Најјачи и најпоузданији темељ успешном развоју Русије је јединство нашег друштва, оданост миру, поверењу и међусобном поштовању људи различитих националности. Чување ових традиција завештано је у целокупној историји наше земље. Чврсто знамо да ћемо само заједно постићи највише циљеве, решити најтеже задатке и адекватно одговорити на све изазове", нагласио је председник.

Председник је такође, на свечаности у Кремљу уручио награде за допринос јачању јединства руске нације.

Данас Русија слави Дан националног јединства. Празник је успостављен пре 14 година у знак сећања на догађаје из 1612. године, када је народ под руководством Кузме Мањина и Дмитрија Пожарског ослободио Москву од пољских освајача.


Историјски празник је повезан са завршетком Смутног времена у Русији у XVII веку и симболише јединство народа и његову способност да се уједини у тешком периоду.
http://vostok.rs/index.php?option=n&idnovost=122645
 
 
 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.