Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas692
Juče3155
Ove nedelje9126
Ovog meseca18772
UKUPNO848079

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 81 guests and no members online

   

Зашто је руска апликација која је залудела свет погодила Американце у живац

 
Политика
Сенка Милош
 

Србија и цео свет полудели су за „Фејсап“ апликацијом помоћу које је могуће видети како ће неко изгледати кад остари. Док милиони корисника Фејсбука уживају у новој забави, лидер демократа у Сенату САД Чак Шумер у руској верзији ове апликације искуљчиво види — претњу по националну безбедност Америке.

Све верзије апликације користе вештачку интелигенцију и мењају фацијалне експресије и изглед особе са фотографије. Али, да би корисник могао да види себе подмлађеног или старог, у већини апликација мора да прихвати услове коришћења, чиме компанији која стоји иза апликације или друштвене мреже дозвољава да располаже са његовим подацима.

Хоће ли се укључити и ФБИ

Сенатор Шумер тврди да се све фотографије из руске верзије апликације могу убудуће користити без сагласности власника, што може да представља претњу по националну безбедност, али и претњу по безбедност информација милиона америчких корисника.

 
 

Он је чак позвао ФБИ да истражи на који начин личне информације милиона америчких корисника ове апликације могу да буду од значаја ако се нађу у рукама руских власти, као и да ли постоји опасност да информације послуже као компромитујући материјал против америчких држављана.

Без приступа свим фотографијама

Одмах је реаговала руска компанија „Вајерлес лаб“ која, пре свега, објашњава да преузима искључиво фотографију коју је корисник изабрао за уређивање.

„Никада не преносимо друге слике са телефона. Већина слика се брише са наших сервера у року од 48 часова од тренутка отпремања. Прихватамо захтеве корисника за уклањање свих података са наших сервера. Наш тим за подршку је тренутно преоптерећен, али ови захтеви имају наш приоритет“, стоји у саопштењу компаније.

https://sptnkne.ws/77tn

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.