Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas585
Juče472
Ove nedelje2193
Ovog meseca585
UKUPNO852565

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 54 guests and no members online

   

Русија представља 12 нових војних адута које свет није видео

Тренинг представе наоружања на форуму Армија

© Sputnik / Сергей Пивоваров
Анализе и мишљења
Оливера Икодиновић
 

Јубиларни, пети по реду форум „Армија“ биће одржава се од данас до 30. јуна у Русији. На форуму ће традиционално бити приказан потенцијал руске наменске индустрије и најбољи примерци војне технике.

То је највећа изложба оружја, муниције, војне и специјалне технике и опреме у Русији и једна од највећих у свету.

Новинска агенција „Русија севодња“ званична је информативна агенција форума, а међународна агенција и радио Спутњик је међунардони информативни партнер „Армије 2019“.

Спремно 27 хиљада војних производа

Платформа форума се користи и за потписивање великих уговора, а такође и за одржавање затворених саветовања са наменском индустријом у вези са војно-техничким питањима.

За сада је 120 делегација из страних земаља потврдило своје учешће на овогодишњем форуму, у оквиру кога ће бити одржано више од 170 догађаја: округлих столова, панелних сесија и брифинга посвећених најактуелнијим питањима која се тичу развоја у војно-техничкој сфери.

Према прелиминарним проценама, на форуму ће учествовати више од 1.500 концерна, компанија и конструкторских бироа, које ће представити најсавременију и најперспективнију војну и специјалну технику, оружје и опрему. Биће приказано преко 27 хиљада војних производа, а очекује се да ће форум, као и прошле године, посетити више од милион људи.

Изложба на 250 хиљада квадрата

Главно место дешавања су парк „Патриот“, аеродром „Кубинка“ и војни полигон „Алабино“ недалеко од Москве, а форум ће такође паралелно бити одржан и у свим војним окрузима и у Северној флоти.

Статичка поставка најсавременијег наоружања, војне и специјалне технике биће размештена у павиљонима и под отвореним небом на површини већој од 250 хиљада квадратних метара.

Три дана обиласка

Експерти уверавају — да би се видела сва војна техника постављена у парку „Патриот“ потребно је најмање три дана — та количина оружја и технике која ће овде бити представљена не може се видети нигде у свету.

Руски експерти истичу да је форум „Армија“ прави „излог достигнућа руске одбрамбене индустрије“, који омогућава да се прате најновији трендови у области војних технологија, а такође и да је реч о непроцењивој платформи за размену мишљења, док организатори обећавају да ће то бити парада иновација у области одбране.

Премијера „Охотника“

Први пут биће представљен руски тешки ударни дрон „Охотник“ са стелт технологијом, који се почетком пролећа први пут винуо у небо. Рад на овој најновијој беспилотној летелици још је у току.

Међу многим новим производима, војни стручњаци издвајају модернизовани противваздушни ракетнисистем „Панцир-СМ“, противваздушни ракетни систем „Витез С-350“, самоходни минобацач „Дрок“ и самоходно артиљеријско оруђе „Лотос“, које се специјално прави за елитне ваздушно-десантне јединице руске војске и чија би серијска производња требало да почне 2020. године.

Основна намена „Лотоса“ је ватрена подршка падобранским јединицама на земљи, који ће се као и остала ваздушно-десантна борбена техника десантирати падобранима.

Министарство одбране Русије је најавило да ће укупно 12 најновијих примерака наоружања и војне технике који раније нису нигде приказани бити представљени на форуму „Армија 2019“.
Такође, на форуму ће бити приказана и прва у историји експозиција експерименталног оружја, које није ушло у серијску производњу, као што су аутоматске пушке АО-34, АО-38М, АО-40, као и тзв. „пиштољ космонаута“ — ТП-82.

Спектакл на небу

Поред статичке поставке, традиционално ће бити одржани и динамички прикази, што је права посластица за посетиоце, а први пут у динамичком показу форума биће корићшен тенк Т-72Б3.

Прави спектакл на небу приредиће и пилотске акробатске групе „Стрижи“ и „Руски витезови“, као и летачки састав „Беркути“.

https://sptnkne.ws/mJ8h

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.