Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 39 guests and no members online

   

(MAPA) Kako i gde se tačno uključujete na AUTOPUT MILOŠA VELIKOG iz svih pravaca

koridor kombo Foto: Rade Prelić / Tanjug

Autoput Miloša Velikog biće zvanično pušten u saobraćaj u nedelju, 18. avgusta, a putnici će moći da putuju novom deonicom od Obrenovca do Preljine u dužini od 103 kilometara, koja će im olakšati put ka zapadnoj Srbiji, crnogorskom primorju i Bosni i Hercegovini. Milošu Velikom moći će da se priđe iz četiri pravca. Pogledajte mape koje smo napravili za vas.

Dakle, do novog dela autoputa Miloša Velikog, od Obrenovca do Ljiga, u mestu Mislođin može se stići iz četiri pravca: preko Umke, iz Lipovačke šume, preko Meljaka i iz pravca Stepojevca.

Odnosno, pristup autoputu Miloš Veliki iz pravca Novog Sada, Beograda, Niša i Zagreba, prikazali smo mapama koje se nalaze u nastavku teksta.

 

Iz pravca Novog Sada:

Uključenje Milošu Velikom iz pravca Novog Sada Foto: Petar Živojnović / RAS Srbija
Uključenje Milošu Velikom iz pravca Novog Sada

Putnici sada neće morati da prelaze deo Ibarske magistrale od Beograda do Čačka, na kome se inače jako često dešavaju saobraćajne nesreće zbog nebezbednog preticanja ili prebrze vožnje, vozači će ubuduće moći da koriste novi auto-put. Time će vreme putovanja biti značajno skraćeno, ali će biti i mnogo bezbednije i komfornije.

 

Iz pravca Beograda:

Uključenje autoputu iz centra Beograda Foto: Petar Živojnović / RAS Srbija
Uključenje autoputu iz centra Beograda

Do sada se saobraćaj na Koridoru 11 odvijao samo u dužini od 40,3 kilometra na potezu Ljig-Preljina (Čačak) koji je otvoren pre dve i po godine, no već od sredine meseca putnici će već od Obrenovca imati auto-put, umesto tek od Ljiga.

Iz pravca Niša:

Uključenje iz pravca Niša Foto: Petar Živojnović / RAS Srbija
Uključenje iz pravca Niša
 

- Zvanično otvaranje novog dela auto-puta svakako će smanjiti vreme putovanja, a povećati kvalitet, što će vozačima pružiti još jedan mogućnost odluke i novi putni pravac kojim će se putem kretati od Beograda ka Preljini i dalje - kazali su nedavno iz Auto-moto saveza za "Blic".

Iz pravca Zagreba:

Uključenje  iz pravca Zagreba Foto: Petar Živojnović / RAS Srbija
Uključenje iz pravca Zagreba

Novi put koji povezuje Beograd i Čačak, a u budućnosti bi trebalo da dosegne sve do Crne Gore, odnosno do južnog Jadrana, prolazi i kroz Takovo, u kojem su se srpske starešine, na čelu sa Milošem Obrenovićem, okupile u aprilu 1815. i odlučile da podignu drugi ustanak protiv Turaka. Stoga, upravo po ovom knezu novi autoput je i dobio ime Miloš Veliki.

 

Što se naplate putarine tiče na ovoj deonici, ona će se vršiti u zatvorenom sistemu naplate, odnosno prema pređenom kilometru.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/mapa-ukljucenja-autoput-obrenovac-cacak-milos-veliki-koridor-11/6zweg18