Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1940
Juče2682
Ove nedelje7219
Ovog meseca16865
UKUPNO846172

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 51 guests and no members online

   

Вучић: Положај српског народа у Црној Гори веома тежак, разговараћу са представницима Срба

Ми ћемо наредних дана сјести са нашим људима из Црне Горе, разговарати и изаћи са нашим ставовима, рекао је Вучић

16

 

 

 Александар Вучић

 

Предсједник Србије Александар Вучић сматра да је питање српског народа у Црној Гори веома озбиљно и тешко, додајући да ће наредних дана разговарати са представницима Срба из Црне Горе.

 

Он је казао да ће Београд видјети како да помогне српском народу у Црној Гори, а да се не мијеша у унутрашње ствари друге државе.

 

Предсједник Србије је најавио да ће наредних дана разговарати са представницима Срба из Црне Горе.

 

Ми ћемо наредних дана сјести са нашим људима из Црне Горе, разговарати и изаћи са нашим ставовима, рекао је Вучић новинарима у Лучанима, након обиласка поплављених подручја.

 Положај Срба у Црној Гори додатно је погоршан након најаве Владе Црне Горе да ће отимати храмове Српске православне цркве.

 Такође, црногорски предсједник Мило Ђукановић оптужио је СПЦ да покушава да чува инфаструктуру „велике Србије“ и да омета европски пут Црне Горе, те најавио обнову такозване Црногорске православне цркве.

 Вучић истакао је да НАТО агресија на нашу земљу није имала и неће ни пост фестум добити оправдање међународне правничке и политичке јавности, а ни на моралном нивоу.

 

Упитан да прокоментарише изјаву генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга да је напад на СРЈ био оправдан, он је нагласио да је 19 најјачих земаља напало малу слободарску земљу и нанело јој велику штету од које се и даље опорављамо.

 Предсједник Србије је рекао да не каже да је наша политика била тада најбоља и паметна, али да се сада налазимо на другачијем путу и гледамо у будућност.

 –Нећу само да кукам и стичем поене на томе што ћу некога вријеђати. Ја сам за све крив, свакоме у овој земљи. Мој посао је да то слушам. Ствари се мијењају и хоћу да се бавимо више будућношћу, него прошлошћу, поручио је Вучић.

 Он је и да Србија није у лакој позицији када је у питању Космет и да нам је зато што пре потребан наставак дијалога, али да не зна о чему да разговарамо са неким ко је у 21. вијеку наметнуо нецивилизацијске таксе.

 

Упитан за наводни план немачке канцеларке Ангеле Меркел за рјешење косовског проблема, рекао је да га није видео.

 -Не могу да коментаришем нешто што не знам. Разговарао сам телефоном са канцеларком Меркел, али ми није ништа рекла. Није ми поменула никакав план, казао је Вучић.